Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Rețetă de post din 3 ingrediente

02.04.2022, 17:42
Fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Rețetă de post din 3 ingrediente

Acestea sunt cele mai simple (și cele mai delicioase) prăjituri cu fulgi de ovăz cu banane pe care le veți face vreodată! Ele vin împreună cu doar 3 ingrediente și se coace într-o textură irezistibilă. Cea mai bună parte este că probabil veți avea aceste trei ingrediente la îndemână.

Fie că este vorba de sărbători sau de o zi obișnuită a săptămânii, un lot de prăjituri ușor de făcut cu banane și fulgi de ovăz oferă bucurie pură. Așa că iată un mic ghiont pentru a păstra aceste prăjituri cu 3 ingrediente în mânecă. Sunt delicios de mestecați, destul de sănătoși și au acea delicioasă aromă de banană cu ciocolată pe care o cunoaștem și o iubim cu toții.

Biscuiții cu banane cu fulgi de ovăz fac trezirea dimineața mult mai plăcută cu o ceașcă de cafea proaspătă. Le-ai putea considera chiar o prăjitură pentru micul dejun, dacă omiți chipsurile de ciocolată.

De ce ai nevoie

  • banane – asigură-te că folosești banane coapte! Cu cât bananele sunt mai coapte, cu atât vor fi mai dulci. Și le vei zdrobi, așa că vrei să fie destul de moi și caramelizate. Cojile de banană trebuie să fie pete cu pete maronii.
  • ovăz rapid – luați ovăz fără gluten dacă este necesar! Ovăzul rapid este pre-gătit, uscat, rulat și presat puțin mai subțire decât ovăzul rulat, ceea ce îl face o bază excelentă de gătit rapid pentru aceste prăjituri!
  • chipsuri de ciocolată
  • suplimente opționale – dacă doriți să duceți aceste fursecuri la următorul nivel, puteți adăuga extract de vanilie, scorțișoară măcinată, unt de nuci, sare de mare etc.

Piure: Amestecati bananele folosind partea din spate a unei furculițe. Vrei ca bananele să aibă o consistență destul de netedă, dar câteva bucăți mici sunt în regulă.

Se amestecă: Adăugați ovăz și amestecați ușor până când ovăzul și bananele sunt complet combinate și se formează un aluat gros. Se amestecă ușor fulgii de ciocolată.

Folosind o lingură scoateți amestecul și puneți-l pe tava de copt. Aceste fursecuri nu se răspândesc în timpul coacerii, așa că asigurați-vă că apăsați fiecare minge într-o formă de prăjitură. Adăugați câteva fulgi de ciocolată în plus deasupra, dacă preferați.

Coacere: se da la cuptor si se coace 12-15 minute. Scoateți din cuptor, lăsați câteva minute să se răcească și bucurați-vă!

citește și...