Fotografie rară cu regretatul actor Amza Pellea în ziua nunții. Oana Pellea a dat-o publicității

30.09.2021, 15:06
Fotografie rară cu regretatul actor Amza Pellea în ziua nunții. Oana Pellea a dat-o publicității
Fotografie rară cu regretatul actor Amza Pellea în ziua nunții. Oana Pellea a dat-o publicității

Actrița Oana Pellea, în vârstă de 59 de ani, a dat publicității o fotografie rară cu părinții săi, în ziua nunții. Regretatul actor Amza Pellea și Domnica Mihaela Policrat s-au cununat religios în septembrie 1958. marele actor Amza Pellea a încetat din viață în anul 1983, iar cea care i-a fost soție s-a stins din viață în anul 2003.

Oana Pellea este fiica marelui și regretatului actor Amza Pellea, cel care a bucurat generații după generații de români cu rolurile interpretate magistral în filme precum „Nea Mărin miliardar”, „Mihai Viteazul” și multe altele.

Amza Pellea, care a încetat din viață pe 12 decembrie 1983, la vârsta de 52 de ani, a fost căsătorit, între anii 1958 și 1983 cu Domnica Mihaela Policrat. Domnica, soția lui Amza Pellea, a încetat din viață în anul 2003.

Fotografie rară cu regretatul actor Amza Pellea în ziua nunții. Oana Pellea: ”Iubirile vieții mele”

Pe contul său de pe o rețea de socializare, Oana Pellea a dat publicității o fotografie de colecție, de la nunta părinților săi.

”Amza și Domnica și-au spus DA in fața Domnului in 28 Septembrie 1958. S-au iubit și se iubesc,  atât pe pământ cât și in Cer,  cât cerul și pământul… Iubirile vieții mele… Doamne, ține-i in Lumina ta!”, a scris actrița în dreptul imaginii.

Cum s-au cunoscut Amza Pellea și soția sa. ”Era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte”

În urmă cu ceva timp, Oana Pellea povestea, în mediul online, cum s-au cunoscut părinții săi.  „13 septembrie – Ziua logodnei lor. Multe emoții și multă, multă, multă iubire! Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rauțchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastică, la juniori. Făcea o grămadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicleta, dansa Rock’n Roll extraordinar! Și Amza când a văzut-o a zis „Mamă, ce frumusețe!”. Dar toată lumea i-a spus sa stea liniștit, că nu era de nasul lui. Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica ? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau ca Amza nu învățase să înoate. Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi. Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte. După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova”, scris Oana Pellea.

După ce Amza Pellea i-a dat întâlnire Domnicăi în parc, cei doi au ajuns să se întâlnească în cel mai neașteptat mod Întâlnirea lor a fost cu totul ieșită din tipare.. ”Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se ducă la întâlnire. Dar… destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixată de Amza, Domnica s-a îmbrăcat și a plecat în parc. Și dusă a fost! Până-n zori. Ca să ajungă în parc, trebuia să treacă prin cimitir. A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare… Domnica era o puștoaică cuminte, nu întârziase niciodată acasă. Dar i-a fost frică să treacă din nou prin cimitir, să se întoarcă din nou la ai ei. Cum era genială și sportivă, a găsit soluția, s-a suit într-un copac, ca să fie la adapost.. La ora 23:30, pe aleea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând „Je suis seul ce soir…”. Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: „Pâs-Pâs!”. Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac… A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu ” Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești ”. Cu asta a cucerit-o”, mai povestea Oana Pellea despre părinții săi.

”Pe Podul din Parcul Bibescul a sărutat -o și a condus-o acasă. Doamna și domnul Policrat tremurau de groază, că fata lor nu se întorsese până la două noaptea. Iar Amza n-a fost erou că le-a adus fata? N-a fost deloc erou, pentru că în curte, i-a sărutat mâna, tot artistic, iar Domnica s-a emoționat îngrozitor, a uitat că are de trecut un prag și a căzut. S-a julit pe genunchi, și-a rupt rochia și a intrat în casă plină de sânge, toată ciufulită și disperată, plângând în hohote în fata familiei Policrat. Părinții au întrebat-o ce i s-a întâmplat. Iar ea, în hohote de plâns, atât a spus ” M-am în-dră-gos-tiiit”. Ce întâlnire! Dar așa a fost toată viața lor. Au trăit una dintre cele mai frumoase povești de iubire. A fost mai mult decât o iubire: a fost și o prietenie extraordinară! S-au logodit la Craiova, pe 13 septembrie 1958 și s-au unit în fața Domnului în 28 septembrie, tot la Craiova”, mai dezvăluia fiica regretatului Amza Pellea.

citește și...