Ziua Națională a României a fost sărbătorită restrâns la Arcul de Triumf! Fără petreceri și fasole cu ciolan

01.12.2020, 11:37
Ziua Națională a României a fost sărbătorită restrâns la Arcul de Triumf! Fără petreceri și fasole cu ciolan
Inquam Photos / Octav Ganea

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, a fost sărbătorită anul acesta într-un cadru restrâns, la Arcul de Triumf. Din cauza pandemiei de coronavirus, defilarea de la Arcul de Triumf nu a mai avut loc, iar la ceremonie au participat doar câțiva oficiali ai statului.

Anul acesta, de Ziua Națională a României, nu au mai avut loc petreceri și nici nu s-a mai gătit fasole cu ciolan la cazan.

Printre cele 400 de persoane care care au participat la ceremonia de la Arcul de Triumf, s-au numărat liderii formațiunilor politice, dar și membri ai Guvernului.

Ziua Națională a României, sărbătorită restrâns în ultimii 30 de ani

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

A avut loc doar o scurtă defilare a Gărzii de Onoare, iar în memoria eroilor care au murit pe câmpurile de bătălie au fost trase 21 de salve de tun.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj poetic de Ziua Națională a României.

”Dragă România, dimineață vei fi deja copleșită de mesaje! Ce dor simțim astăzi că nu ne putem sărbători ca altădată. Ce dor ne cuprinde că nu ne putem îmbrățișa ca altădată, dar cât de puternică este speranța că vom zâmbi în curând, sănătoși și fără măști. La multi ani România! La mulți ani patria mea iubită!”, a scris Marcel Vela pe Facebook. 

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

În anii trecuți, parada de 1 Decembrie a fost întotdeauna momentul când zeci de militari și angajați de la Ministerul de Interne și Penitenciare au defilat pe sub Arcul de Triumf.

În fiecare an, mii de oameni ieșeau în stradă pentru a urmări parada de Ziua Națională a României. Din păcate, în acest an, străzile au fost pustii.

Ce semnifică ziua de 1 Decembrie

Ziua Națională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

citește și...