FOTO & VIDEO | Incendiu masiv la un combinat chimic din Franța! Pompierii se luptă cu focul de ore bune

26.09.2019, 15:57
FOTO & VIDEO | Incendiu masiv la un combinat chimic din Franța! Pompierii se luptă cu focul de ore bune
Incendiul de la combinatul chimic a izbucnit azi-dimineață

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la un combinat chimic din Rouen, Franța. Peste 200 de pompieri se luptă cu flăcările de ore bune, iar localnicii sunt îngrijorați pentru sănătatea lor. 

Un incendiu uriaș a tulburat azi-dimineață activitățile cotidiene ale celor care locuiesc în Rouen, Normandia. Un nor uriaș de fum negru s-a ridicat de la un combinat chimic din zonă, iar localnicii s-au speriat. Autoritățile au luat rapid decizia de a închide școlile din oraș și i-au sfătuit pe cei din apropiere să nu iasă din casă. 

Peste 200 de pompieri și 60 de autospeciale au fost detașați pentru a stinge incendiul și se luptă cu flăcările și la această oră. 

Incendiul a izbucnit la un combinat chimic deținut de Waren Buffett

„Să nu ne panicăm din cauza acestei situații, deși e nevoie să fim foarte atenți. Din fericire, nu există niciun indiciu care să ne facă să luăm în considerare un risc pentru localnici din cauza fumului”, a declarat Ministrul de Interne francez, Christophe Castaner. 

Combinatul chimic care a luat foc la Rouen este deținut de multinaționala americană Lubrizol, a cărei proprietar este nimeni altul decât faimosul multimilionar de peste Ocean Waren Buffett. 

Incendiul de astăzi nu este primul incident nefericit de la combinatul lui Waren de pe malul Senei. În 2013, s-a produs o scurgere de mercaptan, un gaz care miroase foarte urât, iar acum patru ani 2.000 de litri de ulei mineral s-au scurs, accidental, în canalizarea din Rouen. 

Foto: Profimedia

citește și...