FOTO | Pacienți morți, abandonați pe holurile Spitalului Universitar

16.01.2020, 17:33
FOTO | Pacienți morți, abandonați pe holurile Spitalului Universitar
Pacienți morți, abandonați pe holurile Spitalului Universitar

Mai multe imagini cu pacienți morți abandonați pe holurile Spitalului Universitar au stârnit astăzi revoltă. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă după vizionarea fotografiilor. 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut publică situația groaznică de la Spitalul Universitar.

Pacienți morți, abandonați pe holurile Spitalului Universitar

Politicianul a postat mai multe fotografii în care pacienții morți sunt „abandonați cu orele pe scările interioare”, alături de saci de gunoi. 

„La Spitalul Universitar de Urgență București morții sunt abandonați cu orele pe scările interioare în dispreț total față de cel decedat.

Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu.

Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secția unde a decedat bolnavul și apoi este dus la morgă.

În mandatul doamnei Nica această procedură nu se mai respectă și morții sunt expuși așa cum puteți vedea.

Trist este și faptul că pe secții pacienții morți nu sunt protejați de saci negri așa cum este normal și se procedează la UPU( foto 2) ci sunt înfășurați într-un simplu cearceaf ordinar.

Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi și sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgență București sunt parte din peisajul cu care ne-am obișnuit în spitalele din București”, a scris Ungureanu. 

Conducerea spitalului a declarat că este vorba de un pacient decedat pe 10 ianuarie, iar incidentul face acum obiectul unei anchete, pentru sancționarea vinovaților. 

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a verifica cele semnalate.

„La solicitarea ministrului Sănătății, Victor Costache, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a verifica situatia la fata locului, respectarea legislației si a procedurilor in caz de deces. Echipa de control va întocmi un raport si va lua măsurile ce se impun”, scrie în comunicat, potrivit Digi 24. 

citește și...