FOTO | O învățătoare din Vaslui, acuzată de contrabandă și trafic de persoane

12.12.2019, 16:16
FOTO | O învățătoare din Vaslui, acuzată de contrabandă și trafic de persoane
FOTO | O învățătoare din Vaslui, ridicată de mascați și acuzată de contrabandă și trafic de persoane

Alina Mădălina Idriceanu, o tânără în vârstă de 29 de ani, care a fost învățătoare suplinitoare la o școală din județul Vaslui, a fost ridicată de mascați și acuzată de contrabandă și trafic de persoane.

Tânăra era căutată prin Interpol încă din 2017, atunci când s-a emis un mandat european de arestare pe numele său Alina este acuzată că vindea fete în Italia, pentru prostituție, și că era liderul unei rețele de contrabandă de țigări. 

O învățătoare din Vaslui, acuzată de contrabandă și trafic de persoane

„Persoana în cauză, care locuiește în județul Vaslui, a fost preluată de polițiști și adusă la sediul Parchetului. Ulterior, procurorii au decis reținerea ei pentru 24 de ore. De asemenea, a fost propusă arestarea provizorie a acesteia, în baza mandatului european emis de autoritățile judiciare italiene. Potrivit acestora, femeia a fost condamnată la o pedeapsă de șase ani și șase luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și pornografie infantilă”, a declarat, pentru BZI, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Totuși, instanța a dispus măsura controlului judiciar în cazul acesteia, deoarece femeia are doi copii minori și este deja cercetată de autoritățile din România, pentru contrabandă cu țigări.

În urmă cu trei ani, femeia a fost prinsă cu mașina burdușită cu țigări la Vama Albița. Ulterior, ea a fost trimisă în judecată, iar magistrații au dispus condamnarea ei la trei ani de închisoare, dar cu suspendare. La începutul acestui an, sentința a fost contestată. Următorul termen al apelului a fost stabilit de judecătorii Curții de Apel Iași pentru data de 6 ianuarie 2020.

 

citește și...