FOTO | Gelu Voican Voiculescu, bătut azi în Piața Universității

21.12.2019, 12:54
FOTO | Gelu Voican Voiculescu, bătut azi în Piața Universității
Gelu Voican Voiculescu, bătut azi în Piața Universității

Gelu Voican Voiculescu a fost bătut azi, atunci când a mers în Piața Universității pentru a comemora victimele Revoluției din 1989. 

Prezența lui Gelu Voican la comemorarea evenimentelor din decembrie 1989 nu a fost văzută cu ochi buni de cei prezenți.

Gelu Voican Voiculescu, bătut azi în Piața Universității

Imediat ce fostul politician a ajuns la troița de la Universitate, a fost admonestat și scuipat. La un moment dat, cineva l-a lovit cu o cârjă și Voican a părăsit zona plin de sânge. 

Gelu Voican Voiculescu este trimis în judecată de procurorii Parchetului General și este acuzat de crime împotriva umanității în ”Dosarul Revoluției”. Fostul politician a participat activ la evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 1989. El a participat ca delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist. Tot el s-a ocupat și de înhumarea soților Ceaușescu. După Revoluția din decembrie 1989, el a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990).

Foto: Inquam Photos

citește și...