FOTO EXCLUSIV / Sebastian Vlădescu, la taclale în stradă. Cum a fost surprins fostul ministru

19.01.2021, 13:17
FOTO EXCLUSIV / Sebastian Vlădescu, la taclale în stradă. Cum a fost surprins fostul ministru
FOTO EXCLUSIV / Sebastian Vlădescu, la taclale în stradă. Cum a fost surprins fostul ministru

Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanțe, a fost surprins în timp ce stătea la discuții cu niște amici în stradă.

Paparazzi Tacataca l-au surprins pe Sebastian Vlădescu, economist și fost ministru al Finanțelor în guvernele conduse de Călin Popescu Tăriceanu și Emil Boc, la o șuetă în plină stradă, în Capitală, cu niște amici. Imediat după ce s-a dat jos din mașină, demnitarul s-a întâlnit cu câțiva cunoscuți de-ai săi, cu care a stat îndelung de vorbă pe stradă. Sebastian Vlădescu și bărbații respectivi au discutat chiar lângă mașinile cu care veniseră.

La un moment dat, fostul ministru de Finanțe a mers la șoferul cu care venise, căruia i-a dat tot felul de indicații, acesta fiind  extrem de atent la ceea ce îi spunea  demnitarul.

Sebastian Vlădescu, acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită

În luna februarie a anului trecut, magistaţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis să retrimită la procurori dosarul în care fostul ministru Sebastian Vlădescu este acuzat de corupție, magistrații oferind un termen de cinci zile pentru ca anchetatorii să refacă întregul rechizitoriu.

În luna ianuarie a anului trecut, aceiași magistrați deciseseră să restituie sumele și bunurile depuse cu titlu de cauțiune de fostul ministru ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu avea o cauțiune de 1 milion de euro, o parte fiind acoperită prin lingouri de aur. Alături de alte persoane din dosar, Sebastian Vlădescu a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență.

”Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”.

În luna iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată. Sebastian Vlădescu, potrivit procurorilor, ar fi primit peste 3 milioane de euro ”pentru a interveni în favoarea unei companii străine care avea contract cu statul român”.

citește și...