FOTO | Dezastru la restaurantele asiatice din București! Ce a descoperit ANPC

03.10.2019, 10:20
FOTO | Dezastru la restaurantele asiatice din București! Ce a descoperit ANPC
ANPC a găsit dezastru în restaurantele asiatice

Comisarii de la ANPC au efectuat numeroase controale ieri, la aproape 20 de restaurante asiatice. Autoritățile au găsit dezastru în localuri și au dat amenzi usturătoare. 

Controalele celor de la ANPC scot la iveală, de cele mai multe ori, situații de-a dreptul revoltătoare. Nu au făcut excepție nici ultimele verificări ale inspectorilor, care au avut loc în Capitală, la restaurante cu specific oriental.

ANPC a dat 26 de amenzi

Astfel, au fost aplicate 26 de amenzi, în valoare totală de 310.000 de lei, și cinci avertismente. 

Inspectorii ANPC au decis retragerea definitivă de la comercializare și consum a 1.211,92 kg de produse alimentare, care valorează aproape 36.000 de lei. Mai mult decât atât, problemele erau atât de mari încât s-a hotărât ca nouă dintre restaurantele controlate să rămână închise pentru o perioadă de până la șase luni. 

Abaterile găsite la restaurantele asiatice sunt: 

– erau utilizate produse alimentare cu data limită de consum depășită

– materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență 

– condițiile de depozitare ale alimentelor erau necorespunzătoare

– schimbarea stării termice a produselor

– în spațiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate iar condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, peretț cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

citește și...