FOTO | Ce a găsit Protecția Consumatorilor la un magazin din București

01.09.2019, 17:23
FOTO | Ce a găsit Protecția Consumatorilor la un magazin din București
Autoritățile au găsit numeroase nereguli

Angajații de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au descoperit numeroase nereguli la un magazin, în urma unui control efectuat zilele trecute. 

Potrivit Știrilor Pro TV, cei de la Protecția Consumatorilor primiseră o sesizare privind condiții insalubre, produse râncede și alte nereguli de la un operator economic din București. 

S-au găsit alune mucegăite

În urma controlului, s-au găsit 167 de kg de alune cu mucegai și gust rânced, iar documentele de proveniență erau detariorate și data expirării nu se putea observa pe ambalaj. 

De asemenea, produsele alimentare erau depozitate în praf, pe jos, și erau pregătite la cuptorul cu microunde, o metodă deloc adecvată pentru asemenea produse. 

Toate alimentele din magazinul cu probleme au fost oprite de la vânzare, iar operatorul economic a fost sancționat. 

„Fiecare reclamaţie este importantă pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pentru că fiecare consumator care ia atitudine ne ajută să eliminăm de pe piaţă operatorii economici care nu respectă legea. Am spus-o şi o voi repeta cu orice ocazie : avem o politică de toleranţă zero pentru asemenea operatori economici care încă au impresia că încă ”merge şi aşa”. Nerespectarea legislaţiei în vigoare şi atentarea la sănătatea consumatorilor sunt două fapte peste care nu vom trece niciodată. Direcţia Generala de Control centralizează şi reacţionează cu celeritate pentru a preintampina situaţii grave. Astfel de situaţii nu trebuie să mai existe în anul 2019 şi vă asigurăm că vom lupta pentru eliminarea lor de pe piaţa din România”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

citește și...