Flick a făcut versuri dedicate coronavirusului. ”Pe bază de clor și alcool / I-o dai lui covid nasol”

16.03.2020, 11:55
Flick a făcut versuri dedicate coronavirusului. ”Pe bază de clor și alcool / I-o dai lui covid nasol”

În plină pandemie de coronavirus, Flick, cunoscut drept Domnul Rimă, a făcut o poezie pentru a mai descreți frunțile românilor.

Prin versurile amuzante, Flick îi îndeamnă păe români să respecte măsurile de protecție în lupta contra coronavirusului, să stea izolați în case și se asigure că țin cont de regulile de igienă.

“E o perioadă în care / Trebuie să avem răbdare / Grijă să fim educați, responsabili, cumpătați / Atenți si organizați / Nu nervoși și panicați / Da, nu-i o bucurie să trăim o pandemie / Ieri mergeam cu bicicleta și astăzi cu izoleta / Dacă vrem a ne fi bine, avem reguli, sunt puține /

Evitați pe cât se poate orice zone aglomerate / Vrem să ne pastram speranța? Trebuie sa păstrăm distanța/ Fiți atenți la lifturi frate, la clanțe, la balustrade / Orice suprafețe care sunt atinse în disperare / Spală-te, nu teatral, mult și des în așa hal / De nu dispar doar secreții, dispare și linia vieții / Mâna de mai jos de ceas, n-o mai scărpina prin nas / Nu te mai scobi în măsele, fiind murdar de degețele / Nu duce mâna la ochi și nu scuipa de deochi /

Nu mai lua tone de spirt, decât dacă-ți deschizi birt / E un bun dezinfectant, dar nu-i așa important / În lupta cu acest covid, nu e cel mai bun lichid / Pe bază de clor și alcool I-o dai lui covid nasol / Nu te îmbuiba cu pastile, că aici nu e pe pile / Nu-ți bagi Vitamina C și virusul nu mai e”, este o parte din poezia scrisă de Flick, potrivit spynews.ro.

Flick continuă vobind, printre altele, și de cei care fac stocuri de alimente fără a se gândi și la ceilalți.

”Ai grijă de imunitate, dar nu te îmbuiba cu de toate / Suplimente, pastiluțe, prafuri, fresh-uri la sticluțe / Că dacă bagi ca guvidul, n-apuci să mai faci covidul / Îți faci stocuri de mâncare? Fă-ți, dar cele necesare / Apă, fructe conservate sau legume congelate / Un cartof, orez, mălai, săpun, detergent de n-ai / Paste, făină, ulei, dar nu lua căruțuri 3 / Mulți au tăiat porci, berbeci, alții găini 20, băi / O fi groasă, dar parcă nu ești Noe să-ți faci arcă / Spală-te când intri în casă, lucrează când poți de-acasă / Ai febră, tușești, strănuți? Nu ieși, că nu ne ajuți /

Nu fugi din carantină, ceilalți nu au nicio vină / Ții la ai tăi bunici, părinți? / Strânge, dacă e, din dinți / Știu că-i greu, dar și frumos să-ți știi neamul sănătos / Știu că aparent e greu, c-am fost liberi mai mereu / Că nu suportăm să stăm, iubim să socializăm / Și că mai întâi de toate suntem o comunitate / Dar lupta contra covid pleacă de la individ / Mai bine azi izolat, decât mâine intubat”.

În România au fost confirmate 158 de cazuri de infectare cu nou coronavirus. 19 cazuri au fost confirmate luni. Peste 6.500 de oameni au murit în întreaga lume din cauza pandemiei COVID-19, iar aproape 170.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut la sfârșitul anului trecut în orașul Wuhan din China. În România au fost deja interzise evenimentele la care participă peste 50 de oameni. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat starea de urgență începând de luni, 16 martie 2020.

citește și...