Fina “Playboy” a lui Putin s-ar putea întoarce în Rusia la o săptămână după ce a fugit de frică. “Da, am probleme”

03.11.2022, 17:32

Ksenia Sobchak, fina  lui Vladimir Putin, care a prezentat versiunea rusă a emisiunii Big Brother înainte de a intra în politică, s-ar putea întoarce la Moscova la doar câteva zile după ce a fugit din țară. “Da, am probleme. Posibil, sunt în mari probleme”.

Ksenia Sobchak, în vârstă de 40 de ani, ar putea avea o legătură personală de familie cu liderul rus, dar, în calitate de politician de opoziție, vedeta de televiziune a declarat că este “în pericol”.

La o săptămână după ce imagini dramatice au arătat-o pe Ksenia trecând pe jos granița dintre Belarus și Lituania de teama arestării, există deja sugestii că ea ar putea reveni în curând în țara sa natală, transmite dailystar.co.uk.

Casa de lux a rusoaicei de lângă Moscova a fost percheziționată

Casa ei de lux de lângă Moscova a fost percheziționată în legătură cu un caz penal în care, dacă va fi găsită vinovată de acuzații misterioase, Ksenia ar putea fi închisă până la 15 ani.

De când a ajuns în Occident, Ksenia a rămas în mare parte tăcută, cu excepția unui mesaj în care scria: “Da, am probleme. Posibil, sunt în mari probleme”.

Mama rusoaicei a criticat puternic războiul lui Putin

Dar mama ei, Lioudmila Narusova, senator, a fost citată de o agenție de știri de stat din Moscova, care a spus: “O va face, foarte curând”.

Narusova a confirmat separat că fiica ei a folosit un pașaport israelian pentru a fugi în Lituania, țară membră a UE, menționând că “Constituția Federației Ruse permite dubla cetățenie”.

Ea a declarat că, contrar temerilor inițiale, Ksenia nu este suspectă într-un caz de extorcare împotriva partenerului ei de afaceri Kirill Sukhanov și a unui fost editor al revistei ruse Tatler, Arian Romanovsky.

Avocații ei au făcut apel împotriva demersului de a-i percheziționa casa, a declarat Narusova, care, în calitate de senator, a criticat puternic războiul lui Putin.

“Paris Hilton a Moscovei”

O socialistă devenită politician, Sobchak a fost numită cândva Paris Hilton a Moscovei. Ea a fost o prezentatoare populară de reality TV și a pozat cândva pentru Playboy. Ea a fost gazda versiunii rusești a Big Brother și a continuat să candideze în calitate de candidat liberal împotriva lui Putin la alegerile prezidențiale din 2018 – fraudate în favoarea lui Putin – când a ieșit pe locul al patrulea.

Una dintre cele mai cunoscute fețe ale Rusiei, ea conduce în prezent instituții media independente care i-au înfuriat pe oficialii lui Putin.

Putin o cunoaște din copilărie și a asistat la botezul ei în Biserica Ortodoxă, ceea ce a dus la zvonuri potrivit cărora este nașul ei.

Anatoly Sobchak a fost profesorul de drept și mentorul lui Putin, care mai târziu i-a oferit spionului KGB primul său post în politică, în calitate de adjunct, când a fost primar al orașului Sankt Petersburg.

Putin chiar l-a scos pe tatăl Kseniei din Rusia pentru tratament medical în Occident, într-o perioadă în care patronul său era acuzat de  corupție.

Ulterior, Putin a fost fotografiat la înmormântarea fostului primar în 2000, alături de Ksenia și de mama acesteia, Lyudmila Narusova, în prezent senator rus care se opune războiului din Ucraina.

Există un mister cu privire la graba ei de a se grăbi în Lituania, pe fondul suspiciunilor că a fost informată de un oficial rus de rang înalt despre demersurile de a o aresta, ceea ce i-a permis să fugă.

În momentul în care a părăsit țara, Sobchak a fost numită suspectă în același caz ca Sukhanov și Romanovsky, și anume “extorcare de fonduri pentru obținerea de proprietăți la scară deosebit de mare”.

De când a părăsit țara, în urmă cu o săptămână, au existat informații potrivit cărora nu mai este suspectă.

 

citește și...