Fiica lui Laurette, bătută și umilită la școală! Serena e victima bullyingului

18.11.2019, 13:05
Fiica lui Laurette, bătută și umilită la școală! Serena e victima bullyingului
Fiica lui Laurette, bătută și umilită la școală

Fiica lui Laurette a fost bătută și umilită la școală! Vedeta a povestit în detaliu ce pățește micuța și i-a cerut public ajutorul ministrului Educației și Cercetării.

Serena, fiica lui Laurette, este, din păcate, victima bullyingului. Vedeta a povestit, în mediul online, episoadele violente în care a ajuns micuța și a dezvăluit că și ea a trecut prin aceleași probleme în copilărie și adolescență. 

Fiica lui Laurette, bătută și umilită la școală

„Toata copilaria mea, si mai apoi adolescenta au fost umbrite de rautatile colegilor de scoala legate de culoarea pielii mele. Am sperat ca, odata cu trecerea la democratie, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea catre Vest, cu evolutia sociala, aceste lucruri vor disparea. Discriminarea rasiala in Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din pacate, copila mea traieste acelasi scenariu pe care si eu l-am suportat cand aveam varsta ei. Pentru ca este de culoare. Pentru ca scoala in care invata NU ia masuri. Pentru ca parintii copiilor care o jignesc si o fac zi de zi iau asta ca pe o normalitate. Pentru ca violenta este, practic, una din materiile care se «preda» cu brio in scolile din Romania”, a mărturisit Laurette. 

Bruneta a detaliat cum a ajuns micuța Serena să fie bătută la școală și să vină acasă cu un dinte spart: „Joi, fetitei mele i-a fost sparta dantura de catre un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusa Serena de catre acest copil a fost tolerat de scoala, plangerile mele ai fost considerate «rasfat tv». Astazi ma vad nevoita sa cer public doamnei ministru a Invatamantului sa ne faca dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mama singura. Copilul meu nu trebuie batut, scuipat, batjocorit doar pentru ca are o alta culoare a pielii. Sunt o mama singura si lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci si cu o mentalitate extrem de primitiva. Scoala nu face nimic pentru a mi proteja fetita. Pentru ca daca ar fi facut, nu ajungeam in situatia de a o aduce acasa mutilata de acelasi coleg care in timp a mai lovit o de nenumarate ori. Asa ca cer public doamnei ministru, dascal la randul ei, sa-mi ajute fetita. Sa-i spuna dansa ca scoala nu inseamna numai batai si jigniri, ci este locul in care va invata sa scrie, sa socoteasca, sa rada, sa respecte, sa pretuiasca, sa iubeasca, sa isi faca prieteni si sa isi aminteasca, peste ani, cu drag si nostalgie de «doamna» ei. Va rog nu schingiuiti sufletul copilei mele doar pentru ca s-a nascut mulatra”.

citește și...