Fiica lui Adrian Enache a fost în America înainte de criza creată de coronavirus. ”Efectiv m-a făcut să cred că am unele simptome”

13.04.2020, 15:20
Fiica lui Adrian Enache a fost în America înainte de criza creată de coronavirus. ”Efectiv m-a făcut să cred că am unele simptome”
Fiica lui Adrian Enache a fost în America înainte de criza creată de coronavirus. ”Efectiv m-a făcut să cred că am unele simptome”

Diana Enache, fiica lui Adrian Enache, a fost în America înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Diana Enache a fost prinsă de criza coronavirusului peste Ocean, unde se afla în vacanţă în New York, Miami şi Bahamas. Fiica lui Adrian Enache a vorbit despre experiența trăită în America și despre cum a resimțit criza creată de pandemie.

”Eu am plecat pe 1 martie în Statele Unite şi în prima săptămână petrecută la New York a fost totul OK. La noi în ţară toată lumea se agita, însă la americani abia începuse să se vorbească la ştiri despre acest coronavirus şi despre cum este atacată Europa în acel moment. Aşa că acolo lumea era calmă, liniştită, mergea în continuare cu metroul, nu purta nimeni pe stradă măşti. Atmosfera era chiar una relaxată. Pe 14 martie, eu am plecat în croazieră, tocmai când situaţia se înrăutăţise la noi”, a povestit Diana Enache pentru okmagazine.ro.

Ea a afirmat că după ce lumea din țară a început să-i dea mesaje a intrat în panică fără să vrea.

”Evident, toată lumea a început să mă bombardeze cu mesaje vocale, cu apeluri, cu sfaturi, cu ce e bine să faci, ce nu e bine să faci, care sunt simptomele… Iar tracasarea asta psihică, vorbind despre acelaşi subiect nonstop şi intrând în panica aia, fără să vreau, efectiv m-a făcut să cred că am unele simptome – mi se părea că respir într-un anume mod, că am febră, că am nasul înfundat.

Însă erau doar nişte schimbări normale, fiind în mijlocul oceanului, cu alte condiţii de climă, de temperatură ş.a.m.d. Aşa că m-am calmat, mi-am dat seama că dacă nu am psihicul puternic nu o să se termine cu bine toată experienţa asta. Recunosc că am încercat în mare parte să ignor ştirile şi mesajele alarmiste şi să păstrez legătura doar cu familia mea, întrucât mă agitau foarte tare discuţiile cu alte persoane”, a mai spus Diana Enache.

A prins ultima cursă de la Miami

Diana Enache a explicat și cum a reușit să ajungă în România din SUA.

”Mi-am schimbat biletul de avion şi am avut un noroc extraordinar, pentru că am prins ultima cursă care pleca de pe aeroportul din Miami – am decolat la 23.50 pe 18 martie, iar la ora 00.00 aeroportul a fost declarat închis! Acelaşi noroc l-am avut şi la Istanbul, unde am avut escala, întrucât, atunci când am ajuns şi m-am uitat pe panou, toate zborurile erau anulate.

Am avut atunci un moment de panică, de mi-a tremurat biletul în mână şi nu mai ştiam unde să mă uit exact, dar am răsuflat uşurată când am văzut că zborul spre Bucureşti era printre singurele care nu erau anulate. I-am mulţumit lui Dumnezeu că am ajuns acasă. Am simţit pericolul doar în momentul în care am văzut lista aia de zboruri anulate”, a afirmat Diana Enache, care a stat în izolare timp de 14 zile, alături de mama sa.

citește și...