FB: Cum ne ușurează viața avansul tehnologic din ziua de azi

15.12.2021, 20:10
FB: Cum ne ușurează viața avansul tehnologic din ziua de azi

Tehnologia a parcurs un drum lung de când primul calculator a fost creat în 1822.

Îți este aproape imposibil să îți imaginezi viața fără internet, telefoane mobile, tablete, computere, rețele de socializare, gadgeturi inteligente, platforme cu filme, jocuri și multe altele.

De la felul cum comunicăm până la modul în care lucrăm, tehnologia face parte din viețile noastre, fie că vrem sau nu.

5 schimbări pe care tehnologia le-a adus în viața noastră

1. Taxe si impozite online

Adevărul este că tehnologia a prins un galop mult mai rapid în ultimii doi ani odată cu apariția condițiilor pandemice, impunându-se o digitalizare masivă a întregului nostru stil de viață. Chiar și instituțiile publice, au căutat soluții tehnologice de simplificare a plăților de taxe și impozite prin implementarea de platforme mobile electronice, după cum menționează primăria-digitală.ro. În acest context, ele au dorit eliminarea pe cât posibil a prezentării fizice la ghișeu și cozile interminabile.
Iată câteva schimbări pe care tehnologia le-a adus indubitabil în viața noastră:

2. Comunicare ușoară la distanță

Tehnologia a schimbat modul în care comunicăm. Ai acum la îndemână dispozitive sofisticate precum smartphone-uri, computere, tablete și ceasuri inteligente prin intermediul cărora poți comunica cu oameni de la celălalt capăt al pământului. Nu puține au fost situațiile în care ai reușit să iei legătura cu prieteni sau cunoștințe după ani și ani. Comunicarea de astăzi este la alt nivel. Cu ajutorul diferitelor aplicații și a rețelelor sociale poți comunica foarte ușor cu oricine prin video și audio call-uri. De asemenea, comunicarea dintre părinte și copil s-a schimbat foarte mult, copiii având acces la telefoane mobile de la o vârstă fragedă.

3. Viața socială virtuală

Rețelele sociale fac parte din viața noastră și reprezintă un univers virtual de unde poți obține informații despre multe zone de interes. Dintr-o dată lumea a devenit mică și ai posibilitatea să intri în contact cu persoane de oriunde cu doar câteva click-uri. Oamenii socializează prin intermediul rețelelor sociale. Își creează bloguri, forumuri pe care discută și, de asemenea, își stabilesc online întâlniri, fără a mai fi nevoie să fie prezenți fizic. Tehnologia a schimbat nu numai modalitatea prin care oamenii comunică, dar și modalitatea prin care relațiile se construiesc.

4. Cumpărături, cursuri și rezervări online

În momentul de față, tehnologia este la îndemâna oricui și ne putem folosi de ea pentru a ne ușura viața și pentru a o face mai plăcută. Ai posibilitatea să vezi care sunt cele mai apropiate restaurante, îți poți rezerva biletele la cinema online sau chiar poți face cumpărături de pe internet, iar acestea să-ți fie aduse la ușă. Mai poți avea acces la transport prin diferite aplicații de taxi sau poți urma cursuri de gătit, de dans și de yoga. Poți avea acces la abonamente de reviste din alte țări sau poți cumpăra cărți online. Tehnologia a ajuns practic la vârful degetelor noastre.

5. Tranzacțiile financiare simplificate

Tehnologia s-a dezvoltat într-atât de mult, încât acum diferite platforme și aplicații ale băncilor îți permit să transferi bani și să-ți plătești facturile de acasă. Este o schimbare revoluționară și duce sistemul bancar spre un nivel în care banii fizici sunt păstrați în conturi virtuale, fără sa mai fie nevoie să îi ai cash. Este o modalitate sigură de păstrare a banilor, dar mai presus de asta, îți salvează mult timp și face plățile mai ușor de realizat.
Avansul tehnologic ne influențează viața de zi cu zi și înlesnește diverse proceduri. Cu toate acestea, ca orice lucru bun, dacă este în exces până la urmă dăunează sănătății. După cum spune și aginginplace.org, echilibrul între folosirea tehnologiei și înțelegerea realității fizice este cuvântul cheie pentru un stil de viață bun.
Sursa foto: pexels.com

citește și...