Explicația dată de BOR după ÎPS Teodosie a împărtășit copiii cu aceeași linguriță

17.05.2020, 15:07
Explicația dată de BOR după ÎPS Teodosie a împărtășit copiii cu aceeași linguriță

La nici două zile de la intrarea în vigoare a stării de alertă, Arhiepiscopul Tomisului a fost surprins în timp ce ce împărtășea mai mulți copii cu aceeasi linguriță pe treptele din fața catedralei Sf. Petru și Pavel din Constanța. Mai mult de atât, acesta nu purta mască, iar despre distanțarea fizică nici nu se mai poate discuta.

Explicația dată de BOR după ÎPS Teodosie a împărtășit copiii cu aceeași linguriță

La scurt timp, Biserica Ortodoxă Română a venit cu explicații. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că gesturile făcute de ÎPS Teodosie nu onorează pe nimeni.

foto: captura video

‘Îndrumările bisericeşti ale Patriarhiei Române pentru perioada în care ne aflăm sunt clare, amănunţite şi publice. Fireşte că nu este vorba despre vreun pericol legat de împărtăşirea în sine, dar ostentaţia cu care înţeleg că s-a procedat, după ce s-au făcut publice aceste îndrumări, nu onorează pe nimeni‘, a declarat Vasile Bănescu, conform news.ro.

‘Biserica nu este unitate de alimentație publică, ci instituție de cult. Împărtășania nu este mâncare și băutură firească (adică aliment pentru trup), ci este hrana cea mai sfântă pentru viața veșnică, Hristos prezent real, întrând în alcătuirea făpturii noastre, prin care ne îndumnezeim. Prin urmare, este o delimitare categorică între Hristos-Dumnezeu și alimentele firești, iar împărtășania și dăruirea ei credincioșilor este atributul exclusiv al Bisericii’, au mai precizat oficialii Bisericii, scrie Libertatea.

citește și...