Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română

29.06.2020, 15:13
Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română
Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română

Luni, 29 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a au susținut Evaluarea Naţională 2020, sesiunea specială. Examenul a început la 9.00 dimineața, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Peste 200 de elevi s-au prezentat la examen, în 60 de centre din 37 de judeţe.

La sesiunea specială de la Evaluarea Națională 2020 au participat doar elevii care au fost în izolare sau carantină, din cauza coronavirusului, sau care au avut temperatura mai mare de 37,5 la prima sesiune.

Ce subiecte au avut de rezolvat la Limba și Literatura Română

Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română. La Subiectul I, candidaţii clasei a VIII-a au primit un fragment din basmul popular „Cu Petrea Făt-Frumos, şteblă de busuioc, născut la miezul nopţii”, cules de Ovidiu Bârlea. Cerinţele au cerut notarea de sinonime, menţionări şi explicaţii privind formarea unor cuvinte. La subiectul II, elevii au avut de redactat o compunere în care să motiveze apartenenţa la specia literară „basm popular” a unui text dat.

La Subiectul III, accentul a fost pus pe un text de pe site-ul Muzeului Goleşti, din care elevii au avut de transcris elemente de sintaxă şi de gramatică.

Cum s-a desfășurat examenul

‘În toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2. Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat’, au spus reprezentanţii MEN.

‘Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru’, au mai adăugat reprezentanții MEN.

Calendar Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială

Marţi, 30 iunie, urmează să se desfășoare proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi).

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială, vor fi afișate pe 2 iulie.

Tot în aceeași zi pot fi depuse contestaţiile  în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

citește și...