Emil Constantinescu a împlinit 80 de ani. Ce pensie are fostul președinte al României

19.11.2019, 16:59
Emil Constantinescu a împlinit 80 de ani. Ce pensie are fostul președinte al României
Ce pensie are fostul președinte al României

Emil Constantinescu a împlinit astăzi 80 de ani. Iată ce pensie are fostul președinte al României, dar și câteva amintiri prețioase din perioada în care era politician.

Ajuns la 80 de ani, Emil Constantinescu s-a retras de ceva vreme din viața politică. Fostul președinte al României între 1996 și 2000 are un regim de viață echilibrat și are un tonus remarcabil. 

Ce pensie are fostul președinte al României Emil Constantinescu

În fiecare lună, Constantinescu primește în jur de 13.000 de lei de la stat. Pensia sa după cariera de profesor universitar este de 5.000 de lei, iar indemnizația pe care o încasează ca fost șef de stat este de peste 8.000 de lei, scria Click. 

Recent, fostul președinte a fost invitat la o emisiune TV, unde a povestit câteva întâmplări deosebite din vremea când conducea România. 

„L-am avut invitat acasă pe Luciano Pavarotii. A stat cu copiii. L-am invitat pentru un concert. S-a ținut un festival pentru tinerele talente și era importat să fie acolo. Am avut ocazia să îl cunosc pe Pavarotti când am fost invitat de Papa Ioan Paul al Doilea, la opera din Roma. S-a întâmplat în 1994 și atunci am avut ocazia să îl întâlnesc și l-am invitat în România”, a spus Constantinescu.

citește și...