Eclipsa totală de soare 2019: mii de turiști au fost martori la fenomen! Cât a costat un bilet în deșertul Atacama

03.07.2019, 14:00

Eclipsa totală de soare 2019! Mii de turiști s-au adunat marți, 2 iulie, pentru a urmări un spectacol pe cer în emisfera sudică, cu ocazia eclipsei totale de soare care a atins faza maximă. Pasionații de astronomie din America de Sud, Chile sau Argentina, au mers în locuri special amenajate pentru a fi martori la fenomenul spectaculos.

Eclipsa totală de soare 2019: mii de turiști au fost martori la fenomen!

Umbra de 10.000 de kilometri a ajuns până în Chile și Argentina. Fenomenul a durat în jur de 3 minute, începând cu ora locală 10.24. De asemenea, umbra a mai putut fi observată și în nordul țării, în Coquimbo, regiune recunoscută pentru numeroasele observatoare.

Cei care au dorit să urmărească eclipsa totală de soare împreună cu astronomii de la European Southern Observatory din deșertul Atacama au avut de plătit 2000 de dolari pentru un singur bilet. Toate biletele disponibile au fost epuizate în 3 minute.

Ultimii care au văzut eclipsa pe teritoriul sud-american au fost cei din Chascomús (districtul Buenos Aires), la ora locală 17.44.

Eclipsa a putut fi văzută ca parţială în Peru, Ecuador, Paraguay, Bolivia, Uruguay şi zone din Columbia, Brazilia, Venezuela şi Panama. Doar pe coasta de nord a Americii de Sud nu a putut fi vizibilă. Următoarea eclipsă totală de soare va putea fi văzută pe continent pe 14 decembrie 2020.

citește și...