Ecaterina Andronescu, demisă de Viorica Dăncilă după ce a făcut declarații șocante în cazul din Caracal

02.08.2019, 14:22

Declarațiile Ecaterinei Andronescu, Ministrul Educației, au enervat-o la culme pe Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Ecaterina Andronescu a declarat, într-o emisiune televizată, că ea nu s-ar fi urcat în mașina unui străin la fel cum a procedat Alexandra Măceșanu, tânăra ucisă din Caracal.

Ecaterina Andronescu, demisă de Viorica Dăncilă după ce a făcut declarații șocante în cazul din Caracal

‘Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii’, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ecaterina Andronescu, despre cazul Caracal: „Eu am învăţat de acasă să nu mă urc în nicio maşină străină”

‘De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Școlar – mergea la școală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a îi învăța să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat și de-acasă… Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la scoală. Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc în nicio maşină străină’, a precizat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, joi seară, 1 august, în emisiunea ‘Punctul de Întâlnire’.

citește și...