Drob de post cu legume. Rețetă delicioasă

12.04.2022, 00:14

Drobul de legume poate fi perfect pentru un aperitiv în perioadele de post. Este foarte hrănitor, sățios și sănătos. Dacă eşti vegan, nu înseamnă că nu te poţi bucura de aromele tradiţionale.  Se prepară ușor și este foarte gustos.

 

Drobul poate fi consumat oricând în cursul anului. Rețete de drob pot fi făcute cu carne sau de post, în funcție de preferințe.
Ingrediente:

  • o țelină
  • 2 morcovi medii
  • 3 cartofi medii
  • 3 căței de usturoi
  • 4 cepe
  • o cană de orez
  • 100 g măsline negre sau verzi, în funcție de preferințe
  • 200 g ciuperci Champignon
  • spanac
  • pătrunjel
  • mărar
  • 50 g pesmet
  • condimente: sare, piper, boia dulce și oregano, după gust

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert în coajă. Se verifică cu fuculița, iar când sunt gata se curăță de coajă și se pisează ca pentru piure.

Orezul se pune separat la fiert și se adaug două căni de apă la cantitatea menționată. În momentul în care începe să fiarbă, se acoperă cu un cap și se lasă în continuare a fiert pentru aproximativ 10 minute, fără a se ridica deloc capacul. Când se închide focul, se mai lasă cu capacul alte 10 minute.

Între timp, se toacă ceapa și se mărunțește usturoiul. Cele două Ingrediente se pun la călit cu cupiercile tocate, timp de 15 minute. Țelina și morcovii se dau pe răzătoare, în timp ce spanacul se opărește.

Toate ingredientele, inclusiv pătrunjelul, mărarul, măslinele și condimentele, se amestecă apoi, până se omogenizează. Drobul se poate pune fie în tăvi de chec, fie într-un tavă rotundă, după preferințe. În tăvi se pune hârtie de copt, apoi se pune compoziția.

Drobul de post cu legume trebuie ținut la cuptor circa o jumătate de oră, până când devine auriu. Se lasă la răcit, iar apoi trebuie să stea la frigider cel puțin trei ore pentru a se putea tăia.