Drama pe care o ascunde Mădălin Ionescu! De ce boală suferă, de fapt, fiul său Filip. S-a crezut că este autist, dar realitatea este alta

19.08.2019, 15:16

Mădălin Ionescu a făcut dezvăluiri despre fiul lui din prima căsnicie. Filip are acum 16 ani, însă puţini ştiu că băiatul se confruntă cu probleme de sănătate încă de pe vremea când avea doar două luni de viaţă.

Drama pe care o ascunde Mădălin Ionescu! De ce boală suferă, de fapt, fiul său Filip. S-a crezut că este autist, dar realitatea este alta

Fostul prezentator tv a mărturisit că Filip a făcut varicelă, iar din cauza lipsei vaccinului, acesta a avut probleme neurologice grave care l-au afectat iremediabil.

Mădălin Ionescu a ţinut să lămurească că băiatul nu este autist, adevăratul diagnostic al tânărului fiind hemipareză (n.r. hemipareza rezulta dintr-o leziune de neuron, motor central. Afecteaza limbajul si da tulburari senzoriale si cognitive).

‘Filip a avut o neşansă, a fost un caz special. Cu el am făcut mari eforturi, deşi când ai un copil care trece printr-o dramă, nu poţi spune că ai făcut suficient. El nu prea mai poate fi ajutat. Când ai neuronii prăjiţi, ce să mai faci? Filip s-a născut perfect sănătos, normal, dar a luat virusul varicelei la vârsta de două luni, iar vaccinul nu exista la noi.

În România nu era, nici medicii nu erau suficient de informaţi… Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat… Este extrem de creativ!

Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată’, declara Mădălin Ionescu pentru site-ul demamici.ro.

citește și...