Drama Cristinei Joia de la „Visuri la cheie”: de ce boală gravă suferă de 5 ani! ‘Sunt dependentă de un tratament continuu’

23.04.2021, 08:41
Drama Cristinei Joia de la „Visuri la cheie”: de ce boală gravă suferă de 5 ani! 'Sunt dependentă de un tratament continuu'
Drama Cristinei Joia de la „Visuri la cheie”: de ce boală gravă suferă de 5 ani! 'Sunt dependentă de un tratament continuu'

Cristina Joia și-a deschis sufletul și a vorbit despre boala gravă de care suferă de cinci ani: endometrioză toracică. Designerul a mărturisit, în direct, la tv, că a descoperit boala după ce a încercat să rămână însărcinată. 

Cristina Joia a fost invitată joi, 22 aprilie, în emisiunea lui Cătălin Măruță și a povestit cu ce greutăți s-a confruntat în ultimii ani.

Cristina Joia nu poate avea copii

În urma unui pneumothorax spontan, ea a fost operată de urgență. Cristina Joia s-a obișnuit cu gândul că nu poate avea copii niciodată și se gândește să adopte împreună cu soțul ei.

„A fost dorința mea și a soțului meu să avem un copil. Devenisem un fel de cobai pentru clinici. (…) Începusem să am dureri în piept, nu mai putea respira. Nu știu exact cum apare boala asta, este incurabilă. Este ca un fel de cancer, dar este benign.

Aveam penumothorax, nu mai funcționa plămânul drept. Nu fumez, nu merg la sală, nu ridic greutăți. Plămânul meu era perforat. Endometrioza este o boală des întâlnită, dar cea pelviană, nu cea care se urcă pe plămâni.

A trebuit să fac o rezecție, nu e ca plămânul cu care m-am născut. De 6 ani de zile sunt dependentă de un tratament continuu, acest tratament este hormonal. Tratamentul se face timp de 2 ani, dar eu iau de 6 ani. Dar mă simt bine, alte femei nu mai pot lucra”, a declarat Cristina Joia în cadrul emisiunii „La Măruță” de la Pro TV.

Designerul a recunoscut că a făcut fertilizări in vitro, însă fără rezultat.

„Cu 2-3 ani în urmă îmi era rău. E o senzație forte ciudată, ca și cum ai înghiți sticlă pisată (…) La un moment dat, într-unul dintre controale, o doctoriță mi-a spus că nu apuc să fac copilul, sau apuc să-l fac și n-apuc să-l cresc. Am făcut 2 fertilizări in vitro și 4 inseminari artificiale”, a mai spus designerul de la „Visuri la cheie”.

Cum arată Cristina Joia la cinci luni după ce a fost agresată

La aproximativ cinci luni după ce a fost agresată, Cristina Joia a dezvăluit pe Facebook că a decis să-și asume felul în care arată. Aceasta a postat pe contul său de socializare o fotografie în care își arată cicatricea de pe nas.

Cristina Joia, unul dintre designerii de la „Visuri la cheie”, a trecut prin momente de groază la sfârșitul anului trecut, după ce a fost bătută, într-un magazin din București, de o femeie căreia i-a atras atenția că a parcat pe trecerea de pietoni.

Aceasta a lovit-o peste față, Cristina Joia suferind o fractură de piramidă nazală și fiind operată de urgență. După incident, aceasta a mai suferit încă o operație de reconstrucție nazală. Ulterior, polițiștii Secției 14 din Capitală au identificat-o pe femeia care a lovit-o pe Cristina Joia într-un supermarket din Sectorul 4. Aceasta se numește Ștefania A. și are 34 de ani.

”Este un lucru pe care îl văd în fiecare dimineață când mă trezesc… A fost procesul, prima înfățișare. Am privit-o puțin, era la 3 metri de mine. Avocatul ei a cerut amânare pentru a analiza probele. Mi-am dat seama că este un drum lung și că trebuie să merg până la capăt. Nu a încercat să vorbească cu mine”, declara designerul Cristina Joia în urmă cu ceva timp la emisiunea moderată de Cătălin Măruță la Pro TV.

citește și...