Dr. Radu Ţincu avertizează: „Vom fi din nou unici în Europa”. Ce spune medicul despre valul 5

15.11.2021, 13:25
Dr. Radu Ţincu avertizează: „Vom fi din nou unici în Europa”. Ce spune medicul despre valul 5

Medicul Radu Țincu avertizează că valul 5 va suprinde o Românie cu o populație neimunizată suficient. Mai mult, acesta spune că valul 4 este doar o mică parte din ce va urma, la începutul anului viitor. „România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi”, spune medicul.

„Trebuie să ne gândim la faptul că experţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4”, a declarat medicul Radu Ţincu, la Antena 3.
Medicul Radu Țincu subliniază că măsurile sanitare trebuie implementate rapid, iar clasa politică trebuie să fie categorică în acest sens.

Medicul Radu Țincu: „Vom fi din nou unici în Europa”

„Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuie implentate odată, ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a scăzut semnificativ. Vom fi din nou unici în Europa. În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă. Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare.” a mai spus medicul.

Medicul Radu Ţincu spune că valul 5 al pandemiei poate fi împiedicat prin gradul de imunizare al populaţiei şi respectarea măsurilor sanitare.

„În momentul în care niciuna din cele două variante nu este aplicabilă, este evident că avem toate şansele ca acest scenariu să se întâmple. E nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie ca cei care nu sunt imunizaţi, să existe un alt tip de control, care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică”, a mai spus dr. Radu Ţincu.

Ce spune Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, consideră că valul 5 al pandemiei va avea un impact asemănător cu cel al valului 4, în condițiile în care rata de vaccinare rămâne una mică.

„Nu pot să spun la ce moment, dar e posibil şi cu cât avem rata de vaccinare mai mică, un val 5 poate să aibă un impact cum a fost acest val care a trecut acum”, a declarat Raed Arafat, vineri, în cadrul unei conferințe.

citește și...