Donald Trump, aspru criticat după ce a propus lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor

26.08.2019, 12:04
Donald Trump, aspru criticat după ce a propus lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor
Donald Trump a revoltat specialiștii cu declarațiile sale

Președintele american Donald Trump ne-a obișnuit deja cu declarații și viziuni controversate, așa că nu e de mirare că recent a uluit într-o discuție pe tema uraganelor. 

Potrivit Business Insider, Trump a participat la o întrevedere la Casa Albă, unde a făcut dezvăluiri cel puțin neașteptate: „Am înțeles. De ce să nu le distrugem cu bombe nucleare? Acestea (uraganele) încep să se formeze în largul coastei Africii și, pe măsură ce înaintează în Atlantic, lansăm o bombă în ochiul uraganului și îl distrugem. De ce nu putem face asta?”.

Surse de la întrevedere au declarat că oficialii prezenți au fost revoltați de ideea lui Trump, iar un specialist i-a răspuns că vor analiza această variantă. 

Cu toate acestea, un oficial din administrația de la Casa Albă a susținut că ideea lui Donald Trump „nu este rea”: „Ideea acestuia – să împiedice ca un uragan devastator să lovească continentul – nu este rea”.

Folosirea armelor nucleare este interzisă

National Geographic scrie că oricum folosirea armelor nucleare este interzisă printr-un tratat semnat de SUA și URSS. 

De altfel, un studiu realizat de Institutul Oceanografic al Statelor Unite relevă că lansarea unei bombe nucleare ar avea un efect devastator asupra mediului înconjurător. „E de la sine înțeles că nu este o idee bună”, spun specialiștii.

citește și...