Directorul ANM: 2020 ar putea să fie cel mai călduros an din istorie

31.08.2020, 09:10
Directorul ANM: 2020 ar putea să fie cel mai călduros an din istorie
Directorul ANM: 2020 ar putea să fie cel mai călduros an din istorie

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a afirmat că anul 2020 ”ar putea să se alăture anilor din seria celor mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice”.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat, la postul de televiziune Digi24, că anul 2020 a fost unul al extremelor meteorologice încă de la început.

”A fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie și până în prezent și o vară a extremelor meteorologice.

Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice”, a declarat Elena Mateescu.

S-au înregistrat depășiri de recorduri maxime zilnice la stații meteorologice

Elena Mateescu a mai explicat că la stații meteorologice au fost depășite recordurile maxime zilnice.

”Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă stații meteorologice, depășiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august și chiar și primele zile din toamna 2020 va aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării valori de 35-36 de grade Celsius.

Vorbim pentru prima săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână 7-14 septembrie păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est”, a mai declarat directorul Administrației Naționale de Meteorologie pentru sursa mai sus-menționată.

citește și...