Dieta de iarnă! Cum să slăbești și să ai energie în sezonul rece

09.11.2019, 14:28
Cum să slăbești și să ai energie în sezonul rece

În perioada de iarnă, imunitatea scade și multe persoane se simt lipsite de energie. Dieta de mai jos te ajută nu doar să slăbești, ci și să îți recapeți sănătatea și vitalitatea. 

Sezonul rece vine cu mai puține fructe și legume proaspete, iar această schimbare în alimentație poate aduce probleme. Specialiștii recomandă să ai grijă ce mănânci în perioada iernii, pentru că altfel este ușor să acumulezi kilograme până la venirea primăverii.

Cum să slăbești și să ai energie în sezonul rece

În general, o dietă de iarnă presupune porții mai mică de mâncare, în special la cină, scrie Click pentru femei. Folosește condimente pentru a simți sațietatea mai repede și savurează mâncăruri și băuturi calde. 

Iată mai jos meniul pentru o săptămână pe care îl presupune dieta de iarnă cea mai populară:

Luni

Mic-dejun

Lapte sau iaurt degresat cu cereal integrale

Gustare

O pară şi câteva migdale

Prânz

Orez cu legume şi pui la cuptor

Gustare

O gutuie

Cină

Carne de curcan la cuptor cu ciuperci şi spanac

Marţi

Mic-dejun

Brânză de vaci sau iaurt degresat cu fructe sau cu fulgi de ovăz.

Gustare

Câteva prune.

Prânz

Supă de varză.

Gustare

Un iaurt mic.

Cină

Peşte şi sfeclă preparate la aburi sau la grătar.

Miercuri

Mic-dejun

Un bol de lapte cu cereale integrale.

Gustare

Două mere.

Prânz

Ruladă de curcan cu salată de legume.

Supă de pui

Gustare

Un iaurt.

Cină

Supă cremă de legume.

Joi

Mic-dejun

Iaurt cu mei sau hrişcă fierte în apă timp de 20 de minute şi o linguriţă de miere.

Gustare

3-4 mandarine mici sau o portocală.

Prânz

Carne de pui la grătar cu broccoli.

Gustare

Un ciorchine de struguri.

Cină

Budincă cu mere,fructe uscate şi brânză de vaci.

Vineri

Mic-dejun

Brânză de vaci cu seminţe şi tărâţe de ovăz.

Gustare

O gutuie sau două mere potrivite.

Prânz

Peşte la aburi cu ghimbir şi orez

Gustare

Un iaurt mic degresat.

Cină

Salată cu piept de pui cu legume (ardei,ceapă,roşii cherry)

Sâmbătă

Mic-dejun

Lapte cu musli şi fructe.

Gustare

Două portocale.

Prânz

Sărmăluţe de post în foi de viţă.

Gustare

Un iaurt mic.

Cină

Supă cu carne de curcan.

Duminică

Mic-dejun

Quinoa fiert în lapte (o măsură de quinoa şi două de lapte),o linguriţă de miere şi fructe.

Gustare

Două pere şi două nuci.

Prânz

Pui la cuptor cu legume la alegere.

Gustare

Un ciorchine de strugure.

Cină

Salată de ton cu roşii cherry şi ceapă.