Dieta cu nuci: cum să slăbești până la un kilogram pe zi

13.11.2019, 16:35
Dieta cu nuci: cum să slăbești până la un kilogram pe zi
Dieta cu nuci: cum să slăbești până la un kilogram pe zi

Dieta cu nuci te ajută să slăbești până la un kilogram pe zi. Această cură de slăbire este extrem de eficientă, însă nu trebuie ținută mai mult de zece zile. 

Deși ai putea crede că nucile îngrașă, există o cură de slăbire foarte populară pe baza acestui ingredient. Dieta cu nuci te ajută să dai jos chiar și un kilogram pe zi, iar corpul tău nu va duce lipsă de antioxidanți, acizi grași omega 3, proteine și fibre.

Dieta cu nuci: cum să slăbești până la un kilogram pe zi

Inspirată din dieta mediteraneană, cura cu nuci presupune, în primul rând, eliminarea completă a proteinei animale din alimentație. Porțiile trebuie limitate la cel mult 250 de grame la o masă, însă specialiștii avertizează să nu ții această dietă mai mult de zece zile consecutiv. 

La mic-dejun, poți mânca salată de roșii, o mână de nuci și o lingură de ulei de măsline, o felie de pâine din cereale integrale și poți bea o ceașcă de ceai sau o cafea. 

Dacă preferi brânza, combin-o cu nuci sau alune, o felie de pâine graham și ceai sau cafea, după preferințe. Poți, de asemenea, să optezi pentru iaurt cu migdale sau cu nuci și câteva felii de legume (ardei, roșii, castraveți).

La prânz, poți mânca supă de legume, salată de crudități cu brânză, iaurt cu cereale și, desigur, un pumn de nuci. 

În ceea ce privește cina, în această dietă poți opta pentru o ciorbă de cartofi și o salată de crudități, dar nu uita de nuci, alune, migdale sau caju. 

Pe durata curei cu nuci, e recomandat să bei cel puțin 1,5 litri de apă zilnic și să nu consumi sare, condimente, dulciuri și alcool.

 

citește și...