Dieta cu mere: Cum poți scăpa de 4 kilograme în 5 zile

28.07.2019, 14:07
Dieta cu mere: Cum poți scăpa de 4 kilograme în 5 zile
Dieta cu mere te poate scăpa de 4 kg în 5 zile

Din ce în ce mai populară, dieta cu mere este ușor de urmat și efectele sale benefice merg dincolo de pierderea în greutate, ajutând întregul organism. 

Dacă ții dieta cu zile timp de cinci zile, corpul tău va elimina toxine, metabolismul se va accelera și vei scăpa eficient de grăsimea nedorită. 

Merele sunt cele mai indicate fructe pentru curele de slăbire, datorită numărului redus de calorii (1 măr are 80 de calorii) și numeroaselor vitamine, minerale și fibre pe care le conțin. În plus, consumul de mere scade nivelul colesterolului din sânge, ajută digestia și elimină toxinele din corp. 

Dieta cu mere te ajută să slăbești până la 4 kg în 5 zile

Dieta cu mere dureză cinci zile și, pe lângă aceste fructe, poți mânca brânză slabă, lapte, carne fără grăsime și este recomandat să consumi cel puțin doi litri de apă pe zi. Cele mai multe dintre persoanele care țin dieta cu mere reușesc să slăbească chiar și 4 kg în cinci zile. 

Iată mai jos programul dietei cu mere și ce meniu presupune în fiecare din cele cinci zile de cură:

Ziua 1: mic dejun, prânz, cină – mere (nu mai mult de 1,5 kilograme)

Ziua 2: mic dejun – 2 mere, prânz – un măr și o salată de legume cu două feliuțe de brânză slabă, stropită doar cu zeamă de lămâie, cină – 3 mere

Ziua 3: mic dejun – un măr,  o felie de pâine integrală și o felie de șuncă slabă de curcan, prânz – un măr, o salată făcută doar din jumătate de salată verde, 2 morcovi rași și jumătate de ceapă, cină – 3 mere.

Ziua 4: mic dejun – un măr, o felie de șuncă slabă de pui sau curcan și o felie de pâine integrală, prânz – un măr, o salată de legume fierte (exclus cartofi) cu 200 g ton în conservă, cină – 3 mere și un bol cu lapte cu conținut scăzut de grăsime și cereale integrale.

Ziua 5: mic dejun – un măr, un ou fiert și o felie de pâine integrală, prânz – un măr și o salată de crudităţi cu 200 gr de carne de vită sau pui fără pieliță, cină – 3 mere.

Avantajele dietei cu mere

Cura de slăbire cu mere te costă relativ puțin și alimentele pe care le poți mânca sunt ușor de procurat și de gătit. Această dietă este ușor de urmat și poți bea apă după bunul plac. Pe lângă pierderea în greutate, organismul este stimulat să elimine toxine, iar această cură previne constipația și alte probleme ale tractului digestiv. 

Dezavantajele dietei cu mere

Pentru că dieta cu mere este hipocalorică, mesele zilnice nedepășind 1.200 de calorii, pot apărea efecte nedorite, cum ar fi migrene, oboseală, leșin, iritabilitate și anxietate. De asemenea, merele consumate în cantitate mare pot cauza hiperaciditate gastrică, de care poți scăpa cu ajutorul cărbunelui medicinal. La încheierea celor cinci zile de cură, multe persoane mănâncă foarte mult și riscă să pună foarte repede la loc kilogramele pierdute. 

Nutriționiștii avertizează că dieta de mere nu trebuie urmată mai mult de cinci zile, iar la încheierea curei sugerează să consumi cel puțin 1-2 mereu pe zi și să nu revii la obiceiurile alimentare nesănătoase pentru a evita efectul yo-yo. 

citește și...