Diego Maradona a murit! Legenda fotbalului argentinian fusese operat recent pe creier

25.11.2020, 20:32
Diego Maradona a murit! Legenda fotbalului argentinian fusese operat recent pe creier
Diego Maradona a murit! Legenda fotbalului argentinian fusese operat pe creier/ FOTO: profimedia

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani! Legenda fotbalului argentinian și mondial a decedat în urma unui stop cardiorespirator, scrie BBC. 

Diego Maradona a murit! Fostul fotbalist se trata de dependență de alcool. În Argentina s-a decretat trei zile de doliu național.

Din păcate, medicii care s-au deplasat la locuinţa fostului fotbalist din cartierul San Andres nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe Diego Maradona.

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Diego Maradona a murit! Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) a postat, pe Twitter, un mesaj de condoleanţe. Acesta a câștigat titlul mondial cu Argentina, în 1978.

‘Federaţia Argentiniană de Fotbal, prin intermediul președintelui Claudio Tapia, îşi exprimă durerea profundă după moartea legendei noastre, Diego Armando Maradona. Vei fi mereu în inimile noastre’, a fost mesajul acesteia.

Pe 3 noiembrie, Diego Armando Maradona fusese operat pe creier, după ce medicii i-au descoperit un hematom subdural (cheag de sânge).

‘Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, în cursul unei conferinţe de presă.

Pentru recuperare, campionul mondial din 1986 a fost transportat la o reşedinţă din districtul Nordelta, în apropiere de Buenos Aires, aproape de locul în care locuiesc fiicele lui.

La finalul lunii octombrie, Maradona fusese depistat pozitiv cu COVID-19. Ulterior, a fost internat iniţial într-un spital din La Plata, suferind de anemie şi deshidratare.

Președintele Argentinei a decretat trei zile de doliu național

Președintele Argentinei, Alberto Fernández, a decretat miercuri, imediat după oficializarea decesului, trei zile de doliu național.

‘Ne-ai dus pe cele mai inalte culmi ale lumii! Ne-ai facut extrem de fericit. Ai fost cel mai mare dintre toti. Iti multumim ca ai existat, Diego! Iti vom simti lipsa toata viata!, a postat Alberto Fernandez pe Twitter.

citește și...