Dezvăluirile Cameliei Potec. ”Erau foste colege de ale mele și râdeau că eu nu am luat Bacul în prima tură”

26.04.2021, 15:44
Dezvăluirile Cameliei Potec. ”Erau foste colege de ale mele și râdeau că eu nu am luat Bacul în prima tură”
Dezvăluirile Cameliei Potec. ”Erau foste colege de ale mele și râdeau că eu nu am luat Bacul în prima tură”

Campioana la înot Camelia Potec a făcut dezvăluiri din trecutul său. Aceasta și-a amintit de Olimpiada de la Sydney, unde nu a luat nicio medalie.

Camelia Potec a mărturisit că cea mai mare dezamăgire a sa în plan sportiv a fost la Olimpiada de la Sydney, din anul 2000, unde nu a reușit să câștige nicio medalie. ”M-am calificat la Sydney, unde am cunoscut și ce înseamnă să nu iei medalie. A fost prima mea competiție unde nu am urcat pe podium. Am fost dezamăgită. Nu știam ce înseamnă să pierzi o cursă, să nu urci pe podium. Am fost foarte supărată, foarte dezamăgită”, a declarat Camelia Potec pentru as.ro.

Fosta sportivă a dezvăluit că a renunțat la Bac pentru a se pregăti pentru Olimpiadă: ”M-am pregătit foarte bine pentru această ediție a jocurilor olimpice. Am rămas în cantonament, n-am dat Bacul cu toată lumea, am dat în tura a doua. Am fost foarte dezamăgită că m-am întors fără nicio medalie. Atunci, la Brăila, aveam două colege din același bazin, Diana Mocanu și Beatrice Câșlaru, cu medalii. Mă uitam pe listă să văd când intru, erau foste colege de ale mele și râdeau că eu nu am luat Bacul în prima tură și am dat în a doua, fără să știe că eu nu am dat prima dată și am fost la Olimpiadă”.

Camelia Potec a devenit campioană olimpică la Atena

La Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, Camelia Potec a câștigat medalia de aur la 200 m liber. Înotătoarea și-a adus aminte de acel moment istoric. Sportiva are un palmares de invidiat.

Camelia Potec a povestit, într-un interviu, despre momentul în care a devenit campioană olimpică.

”Prima dată a fost un sentiment de îngrijorare. Știam că doamna antrenoare trebuie să fie lângă mine, fiind pe culoarul 1. Știam că țipă și trebuie să o aud, eu nu o auzeam. Am ajuns la capăt, am pus mâna, nu o auzeam, dacă era de bine o auzeam cu siguranță. Nu am auzit-o. M-am întors la tabelă, la final, ai culoarul și după locul pe care termini. Eu aveam doi de 1. Am crezut că văd dublu și eram mulțumită că am dat tot ce am putut. Mi-am dat ochelarii jos și am văzut că erau doi de 1”, și-a amintit Camelia Potec.

citește și...