Detalii tulburătoare despre una dintre victimele din cartierul Andronache. Avea hemoragie internă şi un braţ smuls

01.03.2021, 09:09
Detalii tulburătoare despre una dintre victimele din cartierul Andronache. Avea hemoragie internă şi un braţ smuls
Detalii tulburătoare despre una dintre victimele din cartierul Andronache. Avea hemoragie internă şi un braţ smuls/ FOTO: PIXABAY

Un accident îngrozitor a avut loc sâmbătă, 27 februarie, în cartierul Andronache, din București. Două fete, una de 6 ani, și cealaltă de 21 de ani, au murit după ce o șoferiță de 56 de ani a pierdut controlul mașinii și le-a strivit.

Bolidul scăpat de sub control a a retezat un stâlp din beton și s-a înfipt în gardul unei case din cartierul Andronache. Le-a strivit pe copilele aflate pe trotuar în acel moment. Medicii au încercat în zadar să le salveze viața.

Medicii, șocați de starea fetei de 21 de ani

Doctorul Raluca Alexandru de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a făcut declarații tulburătoare despre situația uneia dintre victimele accidentului.

Fata de 21 de ani avea hemoragie internă și un braț smuls. Deși doctorii i-au acordat rapid primele îngrijiri, tânăra s-a stins din viață înainte de a intra în sala de operație.

‘A venit neînsoţită, inconştientă, Glasgow 3 cum spunem noi, adică era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebita din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară, în foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată,  dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru.

Avea șanse slabe de supraviețuire

„Noi ne-am mai confruntat cu cazuri care au necesitat echipe multi-disciplinare, dar , într-adevăr, a fost un caz deosebit, de o gravitate extremă, necesitând chiar aproape toate specialităţile spitalului, începând de la neurochirurgie până la ortopedie , chirurgie plastică, vasculară, din cauza smulgerii acelui membru”, a mai spus doctorul.

Femeia de 56 de ani este cercetată pentru ucidere din culpă. Poliția anchetează însă și incidentele de la locul tragediei. Au deschis un dosar penal după agresarea șoferiței și a pasagerului din mașină, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și loviri și alte violențe.

citește și...