Detalii îngrozitoare despre cazul băiatului de 9 ani ucis în bătaie la Cluj! Cum și-a găsit sfârșitul

10.07.2019, 14:33
Autoritățile au arestat-o preventiv pe mamă

Un băiat de 9 ani a fost găsit fără suflare, acum patru zile, într-o locuință din Cluj-Napoca. Copilul avea urme de violență pe corp, iar necropsia a arătat că moartea sa a fost violentă. 

Trupul fără de viață al copilului de 9 ani a fost găsit plin de răni și vânătăi și autopsia a arătat că a murit în urma unei bătăi îngrozitoare, potrivit Știrilor Pro TV. Între timp, mama băiatului a fost reținută pentru 30 de zile și este cercetată pentru violență în familie sub forma omorului. Femeia de 36 ani și-a recunoscut fapta, însă nu a dat nicio explicație pentru gestul ei înfiorător. 

„În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea copilului a fost una violentă şi a survenit ca urmare a agresiunilor suferite. Mama a fost reţinută şi urmează a fi prezentată în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului”, a comunicat IPJ Cluj.

Femeia și-a recunoscut fapta

Cel care a anunțat autoritățile de deces a fost chiar iubitul mamei băiatului, care a observat că acesta nu mai respiră. Potrivit unor surse, după ce l-a bătut, mama l-ar fi lăsat pe băiat singur în casă, să agonizeze, întorcându-se ârziu în noapte. Copilul locuia alături de mamă, de concubinul acesteia și de frații lui. Aceștia au fost duși la spital, iar medicii au observat că și fratele geamăn al copilului decedat este plin de lovituri pe corp, așa că au fost luați în plasament în regim de urgență. 

Fratele geamăn al băiatului, plin de lovituri pe corp

„Celălalt geamăn prezintă echimoze pe trup, atât pe torace, cât și pe membrele inferioare și superioare. În prezent, copiii sunt cu plasament în regim de urgență. Vor fi incluși în evaluarea psihologică imediat ce se va termina evaluarea detaliată a cazului.”, a declarat Alina Chiorean, purtător de cuvânt al DGASPC Cluj.

Cei mici merg la Școala Greco-Catolică din Cluj, însă nimeni de acolo nu bănuia problemele pe care le au acasă. Cu toate acestea, vecinii spun că știau de bătăile primite de copii, dar nu au făcut nicio sesizare către autorități. Frații au fost crescuți, pentru o perioadă, de asistenți maternali, însă mama a reușit să îi ia înapoi după ce a primit o locuință socială de la primărie. 

În România, peste 10 mii de copii devin victime în propriile familii, 8% dintre ei fiind abuzați fizic grav.