Detalii incendiare din viața de cuplu a soților Ceaușescu. Cum se comporta Elena cu angajații

10.07.2019, 11:37

Au trecut 29 de ani de la moartea soților Ceaușescu, însă continuă să iasă la iveală detalii incredibile din viața celor doi. Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, a fost un personaj marcant al istoriei recente a României. Puțini știu că, la un moment dat, aceasta era considerată ‘cea mai puternică femeie de pe planetă’.

Detalii incendiare din viața de cuplu a soților Ceaușescu

În 2010, femeia care a fost angajată în casa celor doi a povestit cum a fost tratată. Unguroaica Cserey Ilona, Ilus Néni, a mărturisit că s-a aflat în vila soților Ceaușescu de pe vremea când avea doar 15 ani. La vremea respectivă, Nicolae Ceaușescu nu devenise încă șeful statului.

Ilus Néni a avut grijă de copiii Elenei și Nicolae Ceaușescu. Deși toți se așteptau ca aceștia să fie ‘tirani’, se pare că soții Ceaușescu erau foarte amabili și generoși cu bona lor.

‘A spus doamna Ceausescu “ramai aici, la noi, daca stii sa faci mancare. Era mai bine, totusi, decat sa stam aici, acasa, a fost saracie aici. Acolo era o casa mare, cand m-am dus am stat pe strada Londra, apoi ne-am mutat in strada Herastrau nr. 32’, a spus Ilus Neni in 2010 pentru ziarul maghiar Erdely.

Elena Ceaușescu nu îi ordona niciodată nimic, mereu îi spunea ‘te rog’ când avea nevoie de ceva.

‘Venea acasa, se schimba si gatea daca bucatareasa era in concediu. Ceausescu ca om era foarte corect, dar in acelasi timp a cerut disciplina stricta. Trebuia sa pun masa chiar daca el ajungea noaptea acasa. Asteptam pana ce termina sa manance’, a mai spus aceasta.

Cu toate acestea, Iluș muncea enorm. Liber avea doar câteva ore, sâmbăta după-amiază, timp care nu ajungea decât, cel mult, pentru o plimbare în parcul Cişmigiu, împreună cu alte unguroaice venite în Capitală pentru acelaşi lucru.

Acesteia nu i se permitea să părăsescă Bucureștiul, deși o frigea dorul și se ruga neîncetat de soții Ceaușescu să îi permită o vizită la părinții săi.

În plus, soții Ceaușescu au ajutat inclusiv familia fetei: ‘A venit şi mama odată la Bucureşti, cu o prietenă de-a ei, a venit la mine. Nu a trebuit să cumpere nimic, când a plecat mi-a dat voie să o duc la gară cu maşina, ei i-au plătit şi biletul de tren şi i-au dat toate de mâncare, nu aveau aici, acasă, era sărăcie’.

Bona a stat in casa acestora timp de cinci ani, iar despartirea a fost grea fiindca copiii s-au atasat mult de ea. Insa dupa aceasta periaoda, Ilus Néni a plecat acasa pentru a se casatori si pentru a-si intemeia propria sa familie.

citește și...