Desert de post. Gogosele mexicane

20.03.2022, 15:55
Desert de post. Gogosele mexicane

Churros sunt unul dintre cele mai bune deserturi din lume – atunci când sunt făcute proaspăt. Sunt crocante la exterior, moi și fragede la interior și au o aromă la care nimeni nu poate rezista! Înmoaie aceste gogoși spaniole aurii în sos bogat de ciocolată neagră pentru un desert impresionant, dar simplu, pe care toată lumea îl va savura.

Multe țări au adoptat churro de la crearea sa, iar versiunea noastră seamănă mai mult cu versiunea mexicană. Aluturile sunt foarte asemănătoare, dar churros pe care le găsiți în Spania vor fi de obicei acoperite cu zahăr, în timp ce cele din Mexic vor fi acoperite cu scorțișoară și zahăr.

Durează doar câteva minute să se prăjească și, de fapt, vor avea un gust bun la temperatura camerei, făcându-le un desert grozav de petrecere!

Ingrediente

  • 1 cană apă
  • 2 ½ linguri de zahăr alb
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 cană de făină universală
  • 2 litri de ulei pentru prajit
  • ½ cană zahăr alb, sau după gust
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de peparare

Pasul 1
Într-o cratiță mică, la foc mediu, combinați apa, 2 1/2 linguri zahăr, sare și 2 linguri ulei vegetal. Se aduce la fierbere și se ia de pe foc. Se amestecă făina până când amestecul formează o minge.

Pasul 2
Încălziți uleiul pentru prăjire într-o friteuză sau o oală adâncă la 375 grade F (190 grade C). Introduceți fâșii de aluat în uleiul fierbinte folosind o pungă de patiserie rezistentă, prevăzută cu un vârf mediu stea. Nu supraaglomerați uleiul. Se prăjește până devin aurii; se scurg pe prosoape de hârtie.

Pasul 3
Combinați 1/2 cană de zahăr și scorțișoară. Rulați churros scurs în amestec de scorțișoară și zahăr.

citește și...