Descoperire importantă în cazul Caracal! Dincă ar putea fi eliberat

16.12.2019, 13:59
Descoperire importantă în cazul Caracal! Dincă ar putea fi eliberat
Descoperire importantă în cazul Caracal

Descoperire importantă în cazul Caracal! Rezultatul expertizei celor de la Măgurele ar putea da peste cap întreaga anchetă, iar Dincă ar putea fi eliberat.

Jurnalista Adina Anghelescu a dezvăluit, la România TV, că expertiza butoiului din curtea lui Dincă a scos la iveală detalii uluitoare. 

Descoperire importantă în cazul Caracal

„Butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi. S-au mai descoperit textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grasi, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană. 

Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 si 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius

Pe oasele din butoi si liziera au fost identificate elemente de polietilena, vaselina şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în acelasi butoi. Cenusa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezinta compozitii asemanatoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi si liziera s-au identificat elemente chimice identice.

Lucrul acesta face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă”, a declarat Anghelescu.

Avocatul părinților Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, spune că procedura judiciară a fost viciată, iar asta ar putea duce la eliberarea lui Dincă. 

„Am aflat despre această expertiză când am studiat ultima dată dosarul, noi trebuia să fim chemaţi înainte să dispună efectuarea expertizei”, a declarat avocatul.

 

citește și...