Declarație dură a Elenei Cârstea după eșecurile României la Eurovision. ”Cum poți să trimiți o tută care stă pe scenă”

07.07.2021, 10:58
Declarație dură a Elenei Cârstea după eșecurile României la Eurovision. ”Cum poți să trimiți o tută care stă pe scenă”
Declarație dură a Elenei Cârstea după eșecurile României la Eurovision. ”Cum poți să trimiți o tută care stă pe scenă”

Binecunoscuta cântăreață Elena Cârstea și-a spus foarte clar părerea despre eșecurile Româniai la concursul Eurovision din ultimii ani. Artista a făcut o declarație dură la adresa lui Roxen, cea care a reeprezentat România la concursul Eurovision din 2021, care a avut loc în Olanda, și care nu a reușit să se califice în finala competiției.

Elena Cârstea a părăsit România în urmă cu mulți ani și s-a stabilit în America. Artista s-a căsătorit cu Glenn Muttart. Elena Cârstea are două fete adoptate, Sanda și Adriana. În America, vedeta a lăsat deoparte muzica și este agent imobiliar. De-a lungul anilor, Elena Cârstea a participat la preselecțiile Eurovision. În cadrul unei emisiuni de la TVR, artista și-a spus foarte clar părerea despre eșecurile din ultimii ani ale României la concursul respectiv.

Elena Cârstea a vorbit în termeni duri și despre Roxen, cea care a reprezentat România anul acesta la Eurovision. „Nu poți să trimiți un om nepregătit. N-ați trimis-o pe Loredana, pe Andra. Ultima picătură a fost copila aia care cântă ca un Dumnezeu, Laura Bretan. Cum poți să trimiți o tută care stă pe scenă, se fâțâie ca la școală? Profesionalismul lipsește cu desăvârșire”, a spus Elena Cârstea, potrivit revistei Viva.

Declarație dură a Elenei Cârstea după eșecurile României la Eurovision. „Fără intervenții, pile”

„Îmi doresc ca România să fie reprezentată fără interesele caselor de discuri. Fără intervenții, pile cum bine știți. Să nu-mi spuneți că nu e așa, că așa e. Dacă țineți măgăriile în continuare nu o să aveți nimic”, a mai declarat Elena Cârstea.

Vedeta a vorbit și despre lipsa educației muzicale din școli: „Educația muzicală lipsește cu desăvârșire din școli. Nu se mai face că dacă lumea nu se uită la televizor, se poate uita pe internet. Nu asta e problema. Problema este calitatea muzicii”.

România, reprezentată de Roxen la Eurovision 2021

Eurovision Song Contest 2021 a avut loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, va interpretat melodia „Amnesia” pe scena de la Rotterdam, însă nu a reușit să se califice în finală. Formaţia italiană Maneskin a fost declarată câştigătoarea celei de-a 65-a ediţii a concursului de muzică Eurovision, desfăşurat în Olanda. Trupa formată dintre trei băieți și o fată a impresionat publicul cu melodia ”Zitti e buoni”. Reprezentanții Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano (Elveţia). Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

citește și...