Declarația șocantă a prințului Emanuel, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur. Ursul trofeu, ucis pentru o sumă imensă

06.05.2021, 12:18
Declarația șocantă a prințului Emanuel, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur. Ursul trofeu, ucis pentru o sumă imensă
Declarația șocantă a prințului Emanuel, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur. Ursul trofeu, ucis pentru o sumă imensă/ foto: captura Antena 3

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstei este acuzat că l-a ucis pe marele urs Arthur, deși vânătoarea de urși este interzisă în România. 

Anul trecut, prințul Emanuel a beneficiat de o derogare pentru a ucide o femelă ce ar fi atacat mai multe ferme din România.

Ce spune prințul Emanuel după scandalul izbucnit

Din nefericire, el a ucis un mascul, ursul Arthur, care trăia în pădure, după cum a precizat Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green. Cel mai mare urs din România a fost ucis luna trecută în Covasna.

Prințul austriac Emanuel ar fi plătit 7.000 de euro pentru a vâna legal un urs în țara noastră.

După ce s-a aflat că prințul Emanuel a fost cel care l-a ucis pe marele urs, acesta a declarat pentru publicația Blick că nu vrea să se implice în niciun fel de discuție pe acest subiect.

„Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul, citat de Mediafax.

Reacția ministrului Mediului

Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat că prințul avea un permis de intervenție, dar pentru un alt urs.

„Eu nu sunt un specialist, nu sunt vânător, nu cunosc nici măcar modalitatea în care se acordă acest punctaj, dar din ce îmi spun vânătorii câteodată, există și urs peste 600 de puncte. Dar astăzi, în România, neexistând vânătoare, este practic imposibil să compari doi urși și să spui care este cel mai mare. Pentru că această comparație se putea face în momentul în care exista vânătoare și se comparau trofeele, după vânătoare. Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”, a declarat ministrul, scrie DIGI24.

citește și...