Decizie definitivă în cazul adopției Sorinei. Ce au decis magistrații

11.07.2019, 14:49

După mai bine de o lună de când cazul Sorinei a captat atenția întregii Românii, autoritățile au luat, în cele din urmă, o decizie definitivă.

Potrivit Digi24, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adopției internaționale în cazul fetiței din Baia de Aramă. Adopția sa de către familia din SUA rămâne, astfel, valabilă, iar decizia instanței este definitivă. 

„S-a dezbătut cererea de revizuire formulată de procurorul general al României împotriva deciziei definitive prin care s-a încuviințat adopția. (…) Soluția s-a pronunțat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsă ca inadmisibilă. Hotărârea e definitivă, fără cale de atac. În acest proces nu se mai poate face nimic. Doar făcută o nouă cerere de revizuire când vor exista hotărâri definitive de condamnare pentru persoanele care au săvârșit infracțiune în acest dosar de adopție. Rămâne să se judece și cererea formulată de noi, cerere prin care am solicitat anularea adopției”, a declarat avocatul familiei Șărămăt, în sânul căreia Sorina a crescut în ultimii cinci ani.

O altă cerere similară a fost depusă la Tribunalul Dolj, de către asistentul maternal, și va fi judecată pe 27 iulie. 

Pe 20 iulie, Judecătoria Slatina va da o sentință în cazul ordonanței președințiale și se va stabili dacă Sorina poate părăsi țara și poate pleca în SUA alături de familia adoptivă. 

 

citește și...