De unde provin oasele găsite în locuința suspectului de la Caracal

31.07.2019, 13:11
De unde provin oasele găsite în locuința suspectului de la Caracal
Oasele găsite în casa suspectului sunt de natură umană

Întreaga Românie este pur și simplu îngrozită de cazul de la Caracal. Oasele găsite vineri de anchetatori, la prima percheziție de la casa suspectului, au fost trimise încă de atunci la IML pentru expertiză.

Potrivit Libertatea, testele făcute de legiștii de la IML nu s-au finalizat încă, însă după o primă evaluare s-a constatat că oasele calcinate găsite acasă la suspect sunt de natură umană. 

Specialiștii de la „Mina Minovici” au pus fragmentele de oase într-o substanță dură, pentru a le curăța, înainte de a fi supuse testelor ADN.

„Fragmentele osoase par a fi umane, dar  nu ne putem pronunța înainte de a avea rezultatele testelor de laborator. Acum se lucrează, suntem într-o primă etapă. După ce oasele, care sunt extrem de mici, nu mai mari de câțiva centimetri, vor fi curățate printr-o tehnică de laborator care distruge anumite impurități, acestea vor fi supuse testelor ADN. Bineînțeles, dacă va rămâne destul material genetic. Noi sperăm să avem din ce să facem testele genetice pentru stabilirea ADN-ului și, implicit, a identității victimei sau a victimelor”, au spus surse medicale pentru Libertatea. 

După finalizarea testelor genetice, experții de la IML vor încerca să recompună scheletul victimei: „Vom încerca, pe cât posibil, să recompunem scheletul. În același timp, testele de laborator ne vor arăta și ce substanțe s-au folosit la arderea oaselor care sunt foarte deteriorate”.

 

citește și...