De ce sunt atât de puține femei în Qatar și care este procentul lor din populație

22.11.2022, 14:45

Conform datelor Băncii Mondiale, populația Qatarului (2021) este de 2 930 524 de persoane, dintre care 25% sunt femei. Cu alte cuvinte, unul din patru locuitori ai țării este o femeie. Potrivit aceleiași surse, femeile reprezintă 49,6% din totalul populației mondiale, adică aproape jumătate. 

Nu există un raport oficial care să explice diferența mare dintre numărul de bărbați și femei din Qatar, dar, potrivit unui articol BBC, aceasta ar putea fi atribuită numărului mare de imigranți care vin în țară pentru a munci.

Potrivit Institutului pentru Politici de Migrație (MPI), un institut de imigrație și integrare, aproximativ 88% din populația Qatarului este străină.

De ce este nevoie pentru a călători în Qatar

Autoritățile qatareze au publicat în această săptămână cerințele pentru a intra în Qatar în timpul Cupei Mondiale. Cei care doresc să călătorească în Qatar în zilele următoare pentru a urmări oricare dintre meciuri vor trebui să cumpere un bilet, să rezerve cazare și să obțină un card Hayya, care este eliberat de autoritățile qatareze pentru a permite intrarea în țară.

Pentru a călători în țara din Golf, potrivit organizatorilor Cupei Mondiale și Ministerului spaniol de Externe în recomandările sale de călătorie, este necesar mai întâi să se cumpere un bilet pentru unul dintre meciuri.

Singura modalitate de intrare în țară pentru nerezidenți

Odată ce biletul a fost cumpărat, trebuie rezervată cazarea, pentru care Agenția de cazare din Qatar a creat un site web specific. În cazul în care rezervarea este făcută prin alte mijloace, unitatea hotelieră trebuie să contacteze direct autoritățile din Qatar pentru a valida rezervarea, astfel încât aceasta să poată fi utilizată pentru a solicita cardul Hayya.

Cei care vor locui la un membru al familiei sau la un prieten care locuiește în țară vor trebui să își valideze în prealabil locuința pe portalul Hayya, pentru ca aceasta să fie validată de autorități și să poată fi acordat cardul. Abia atunci va fi posibilă solicitarea cardului Hayya, singura modalitate de intrare în țară pentru nerezidenți în acest moment, care va fi necesară și pentru a intra pe stadioane.

citește și...