De ce a zâmbit Gheorghe Dincă imediat după ce a plecat de la tribunal! Experții s-au crucit

29.07.2019, 12:38
De ce a zâmbit Gheorghe Dincă imediat după ce a plecat de la tribunal! Experții s-au crucit
De ce a zâmbit Gheorghe Dincă imediat după ce a plecat de la tribunal! 

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, Olt, care a îngrozit o țară întreagă, a recunoscut, duminică, 28 iulie, că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Bărbatul de 66 de ani a avut o reacție bizară în fața anchetatorilor, iar când a plecat la tribunal a afișat un zâmbet ciudat.

De ce a zâmbit Gheorghe Dincă imediat după ce a plecat de la tribunal!

Ucigașul a zâmbit în timp ce cobora scările Tribunalului Dolj, după ce a aflat că a fost arestat preventiv. El a mărturisit că fetele au venit de bună voie cu el pentru a întreține relații intime.

Experții susțin că Gheorghe Dincă are profilul unui psihopat. Gabriela Groza, doctor în psihologie criminală, a declarat pentru Digi24 că zâmbetul ucigașului din Caracal poate însemna o reacție de superioritate sau una de frică. 

‘De foarte puține ori, mai ales criminalii periculoși, recunosc săvârșirea faptelor din primele zile. De obicei ajung să facă asta atunci când sunt atât de multe dovezi împotriva lor încât li se pare mai important eventual să se laude cu ce au făcut sau să mai impresioneze pe cineva, chiar din anchetă, decât nevinovăția lor. Cred că la acest moment, acest domn consideră că poate fi considerat de alții nevinovat și încearcă să se apere așa cum știe și așa cum poate’, a declarat Gabriela Groza. 

‘Acel zâmbet nu înseamnă neapărat ignoranță, poate să însemne și asta, însă această reacție poate să fie una de superioritate, poate să fie una chiar de frică. Este greu de rupt așa din context’, a mai explicat ea.

În acest moment, toate gesturile lui Dincă sunt analizate de specialiști.

‘Atunci când ne uităm la un gest cum ar fi chiar și un zâmbet sau motive pe care le invocă trebui să le analizăm în acel context, ce i s-a spus înainte, la ce se gândea în acel moment. Este o analiză foarte, foarte complexă’, a mai spus Gabriela Groza.

citește și...