De ce a scăzut numărul de vaccinări în România, în ultimele zile! Valeriu Gheorghiță a venit cu explicații

24.05.2021, 14:03
De ce a scăzut numărul de vaccinări în România, în ultimele zile! Valeriu Gheorghiță a venit cu explicații
De ce a scăzut numărul de vaccinări în România, în ultimele zile! Valeriu Gheorghiță a venit cu explicații/ foto: pixabay

În ultima săptămână, numărul vaccinărilor anti-coronavirus a scăzut aproape la jumătate. Au fost puțin peste 54.000 duminică (23 mai), față de 100.000, cu o săptămână în urmă. 

Valeriu Gheorghiță a declarat că cei care erau programați să se vaccineze au făcut-o deja, însă autoritățile trebuie să-i convingă și pe oamenii care ezită să se vaccineze, în special pe cei din mediul rural.

De ce nu s-au mai vaccinat atât de mulți români în ultima săptămână

“Nu cred că este o inhibare a apetitului, din câte știm se estima de la început cam o treime din oameni erau hotărâți să se vaccineze, o treime sunt ezitanți și o treime nu doresc, cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant.

Experiența din ultimele zile cu centrele mobile arată că sunt oameni mulți care doresc să se vaccineze, pentru unii vaccinul este la distanță, nu a ajuns vaccinul pe strada lor.

De aceea este importantă o abordare complementară a campaniei de vaccinare prin care să diversificăm activitatea mai ales în mediul rural și anume fie să mergem cu echipe mobile sau să organizăm maraton în localitatea respectivă, și implicarea medicilor de familie. Sunt cel puțin trei mijloace”, a spus Valeriu Gheorghiță, în direct prin telefon, la DIGI24.

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a scăzut la 230, din cele 10.847 de teste efectuate. În acest moment, la ATI sunt internați 580 de pacienți.

citește și...