Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din București în perioada stării de urgență! Anunțul important de la STB

23.03.2020, 13:45
Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din București în perioada stării de urgență! Anunțul important de la STB
Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din București! Anunțul important de la STB foto: shutterstock

Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din București, începând de luni, 23 martie, în plină pandemie de coronavirus.

Liniile de transport în comun și regional din Bucureşti nu vor fi suspendate sau desființate și vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 25%, a anunțat Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Cum vor circula autobuzele și tramvaiele din București în perioada stării de urgență!

Călătorii trebuie să fie informați în legătură cu orarul de transport al STB, pe toată perioada stării de urgență în România. Iată cum sună anunțul oficial al companiei.

‘Liniile de transport în comun urban si regional, din Regiunea București – Ilfov, vor funcționa cu parc redus de vehicule, treptat, din 23 și 24 martie 2020, anunță ​Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Având în vedere cererea redusă de transport public înregistrată în ultima perioadă, precum și măsurile de protejare a populației, care se impun pentru punerea în aplicare a Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020, Societatea de Transport București STB SA va reduce, din data de 23.03.2020, cu până la 25%, parcul alocat pentru traseele urbane si regionale, iar Serviciul Transport Voluntari SA va reduce cu aproximativ 15% numărul vehiculelor alocate pe liniile regionale, începând cu 24.03.2020. Numărul vehiculelor aflate în trasee în zilele de week-end rămâne neschimbat’, se arată în mesajul companiei de transport.

Excepție face linia regională R430 (cu traseul cuprins între terminalele „Păcii” și „Cartier Militari”), care va fi suspendată începând cu data de 23.03.2020, ca urmare a cererii foarte scăzute de transport.

citește și...