Cum va fi vremea la început de septembrie: cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice. Ce zone sunt vizate

31.08.2021, 15:13
Cum va fi vremea la început de septembrie: cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice. Ce zone sunt vizate
foto: pixabay

În primele două săptămâni din luna septembrie, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că va ploua în reprize în aproape toate regiunile țării.

De asemenea, ANM a emis și un cod galben de de cantități de apă însemnate, avertizarea fiind valabilă până miercuri dimineață, 1 septembrie.

Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice

„În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana vor fi averse și descărcări electrice. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat, în special la munte 40…45 l/mp”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

În zonele de câmpie, vremea va fi răcoroasă, cu valori ale temperaturii aerului de 20…24 de grade ziua şi 7…13 grade noaptea. Vor fi şi zile cu vreme caldă, fiind estimate maxime de 24…28 de grade şi minime de 13…17 grade.

La munte, vremea va fi rece în perioada 1-3 septembrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6… 16 grade, iar minimele vor fi între 3… 8 grade. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel noramal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

citește și...