Cum va fi vremea în ultimele zile de vară! Temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei

30.08.2021, 12:41
Cum va fi vremea în ultimele zile de vară! Temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei
foto: pixabay

Meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi mai scăzute în ultimele zile de vară. În cele mai multe regiuni din țară se vor semnala ploi şi descărcări electrice. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, a precizat cum va fi vremea în prima săptămână din luna septembrie.

Cum va fi vremea în ultimele zile de vară!

“Primele zile din această toamnă, prima săptămână aduce valori – conform informaţiilor din acest moment – mai coborâte, în special în partea de vest, centru, nord a ţării, acolo unde masa de aer mai rece care deja se observă va consemna valori de temperatură la nivelul maximelor între 17 şi 22 de grade. Cele mai ridicate, 25, 17, posibil 29 de garde în partea de sud-vest a ţării, pragul unei zile de vară fiind de 25 de grade Celsius. Aşadar, o vreme care să fie asociată cu ziele de vară în special în partea de sud-vest a ţării, în prima săptămână a lunii septembrie”, a declarat la Realitatea Plus.

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

În săptămâna 06 septembrie-13 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

citește și...