Cum va fi vremea în săptămâna 2-8 decembrie 2019! Când apar ninsorile

06.12.2019, 21:19
Cum va fi vremea în săptămâna 2-8 decembrie 2019! Când apar ninsorile
Cum va fi vremea în săptămâna 2-8 decembrie 2019

Iarna și-a intrat în drepturi! Conform ANM, a nins deja în majoritatea regiunilor țării, mai întâi în zonele montane, apoi în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei.

Cum va fi vremea în săptămâna 2-8 decembrie 2019

Cum va fi vremea în săptămâna 2-8 decembrie 2019! Temperaturile s-au încadrat între 1 minus grad Celsius și 6 grade.

Meteorologii nu au deloc vești bune pentru această perioadă. Minimele vor coborî spre minus 10 grade Celsius, în depresiuni.

Cel mai cald va fi pe litoral, iar cel mai frig în nordul țării. Vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea.

Cum va fi vremea în săptămâna 2-8 decembrie 2019! Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

‘Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen care apare cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei. Va fi ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie.

O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 grade Celsius faţă de ultima lună de toamnă’, precizează specialiştii ANM.

=

citește și...