Cum va fi vremea de Paște. Temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade

27.04.2021, 18:58
Cum va fi vremea de Paște. Temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade
Cum va fi vremea de Paște. Temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade

În săptămâna Mare, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice. Abia după data de 10 mai, valorile termice se vor apropia de cele normale pe întreg teritoriul țării.

De joi, vremea se va încălzi ușor în partea de sud-vest, sud-est și est a țării. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 24-25 de grade Celsius.

În ziua de Paște vor mai fi ploi izolate în partea de nord-vest, centru și sud-est a țării.

Temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade

„De Înviere va fi o noapte liniștită. Este posibil ca dimineața să fie ceață în zonele centrale, nordice și sudice, cu valori nu preponderent negative, posibil doar în zona montană înaltă. În restul țării contăm pe valori la nivelul minimelor, în jurul la 6-10 grade Celsius. Cel mai cald va fi în zonele sudice, sud-vestice și sud-estice ale țării”, a mai spus Elena Mateescu, directorul ANM.

În Oltenia, Muntenia, Moldova, se vor înregistra 18-19 grade Celsius, fiind considerate valori apropiate, ușor mai coborâte de normalul climatologic.

Pe litoral, vremea va fi frumoasă de Paște, deși vor fi și precipitații slabe. La munte, iubitorii de zăpadă se vor putea bucura de sărbătorile pascale pe pârtii, pentru că stratul de zăpadă va fi în continuare prezent: de 40-50 cm în Valea Prahovei, 290 cm la Bâlea Lac, iar la Vârful Omu, 190 de cm.

„Luna mai va fi în general apropiată de normalul termic, cu valori de precipitații apropiate de normal”, a mai spus directorul ANM.

 

citește și...