Cum va fi vremea de Florii. Meteorologii anunță un val de aer polar în toată România

16.04.2022, 16:36
Cum va fi vremea de Florii. Meteorologii anunță un val de aer polar în toată România

Meteorologii anunță că vremea se va răci considerabil, de Florii. Temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă. Un val polar se va abate asupra României.

Duminica Floriilor este comemorată în fiecare an cu o săptămână înaintea Paştelui. În acest an, sărbătoarea pică pe 17 aprilie.

De Florii ne vom lovi de un nou val de aer foarte rece. În duminica Floriilor, specialiștii ANM anunță temperaturi minime negative și brumă.

Vremea se schimbă în weekend

Vor fi diferențe de până la 18 grade între zilele de sâmbătă și duminică.

”Până sâmbătă, mai ales în partea de sud, vest, sud-est a țării, vorbim de o vreme deosebit de caldă și dacă astăzi vom conta pe valori de temperaturi maxime de până la 22…23 de grade Celsius, mâine vorbim deja de temperaturi de 25 de grade Celsius.

Aceste valori vor rămâne de interes pentru ziua de sâmbătă pentru partea de sud și sud-est a țării, pentru că în jumătatea nordică deja valorile de temperatură vor fi în scădere. Maximele nu vor depăși 14…15 grade Celsius. Va fi mai rece decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii aprilie”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu .

Meteorologii anunță lapoviță, ninsori și viscol

Potrivit prognozei meteo ANM, un aer polar va lovi întreaga țară în următoarele zile. Astfel, temperaturile încep să scadă, vor fi prezente și precipitațiile, iar în unele zone ar putea fi prezentă lapovița și ninsoarea. Directorul ANM, Elena Mateescu spune că în acest weekend putem considera că trecem printr-un episod de iarnă.

Duminică, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7 – 8 grade, iar cea minimă de 3 – 4 grade.

Cerul va fi mai mult noros în jumătatea sud-estică a țării unde vor fi precipitații, sub formă de ploaie în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, iar în Transilvania şi Moldova trecător si sub formă de lapoviță şi ninsoare.

Cum va fi vremea în București

Duminică, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7 – 8 grade Celsius, iar cea minimă de 3 – 4 grade.

Cum va fi vremea la munte în weekendul de Florii

Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15 – 20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65 – 70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

 

citește și...