Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Când se va răci accentuat și va ninge

24.12.2020, 12:13
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Când se va răci accentuat și va ninge
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Când se va răci accentuat și va ninge/ foto: pixabay

ANM a emis prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. În majoritatea zonelor din țară, vremea de Crăciun va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.

În perioada 21-27 decembrie 2020, valorile termice vor fi mai ridicate, însă va urma o răcire accentuată a vremii spre final de an. Precipitațiile vor fi slabe cantitativ la finalul lui 2020, cât și după 1 ianuarie.

Vremea va fi caldă

În Muntenia, valorile termice vor fi mari. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa în jurul valorii de 6 grade. În prima zi de Crăciun, temperatura aerului va începe ușor să scadă, iar noaptea minimele vor coborî în jurul a -6 grade Celsius.

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât şi în cursul nopţilor. Astfel, maximele vor fi cuprinse, în medie, între -10 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în prima zi de Crăciun, iar media minimelor se va încadra între -12 şi -6 grade, nopţile cele mai reci fiind cele din 25 spre 26 decembrie, 26 spre 27 decembrie, dar şi cele din perioada 4 – 6 ianuarie.

Precipitaţii însemnate cantitativ se vor semnala în prima zi a intervalului de prognoză, dar temporar şi pe arii restrânse şi în restul intervalului.

citește și...